• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srbija u četvrtfinalu EP!

Pobjedom nad Poljskom (3:1) srpske odbojkašice zauzele su prvo mjesto u D grupi i obezbijedile plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva!

 ODBOJKA: Srbija u četvrtfinalu EP! Izvor: MONDO

Srbija priprema teren za odbranu evropskog trona!

Srpske reprezentativke savladale su Poljsku u poslednjem meču grupne faze takmičenja 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:21), pa kao prvoplasirani tim D grupe zauzele mesto među osam najboljih ekipa na Evropskom prvenstvu.

Vrlo kvalitetnu partiju pružile su izabranice selektora Zorana Terzića. Osim u trećem setu, držale su konce igre u svojim rukama. Zanimljivo je da je meč protiv Poljske odigrala ista postava! Ognjenovićeva-Brakočevićeva, Molnarova-Nikolićeva, Krsmanovićeva-Rašićeva i libero Ćebićeva su sve vrijeme bile na terenu, Terzić nije, iako se tokom utakmice činilo da je za to bilo povoda, pravio izmjene. Pomenute djevojke su iznijele sav teret duela sa Poljskom i najzaslužnije su za plasman u završnicu takmičenja.

Utakmica Srbije i Poljske odlučivala je o prvom mjestu u D grupi i direktnom plasmanu u četvrtfinale Evropskog prvenstva, obje ekipe su dan ranije obezbijedile učešće u narednoj fazi takmičenja, a međusobni okršaj trebao je da otkrije ko će lakšim putem u završnicu šampionata.

Odlično su naše odbojkašice odigrale prvi set, bilo je to najbolje izdanje srpske selekcije na EP. Sve je bilo pod konac u igri aktuelnih evropskih šampionki, u odbrani je prednjačila libero Suzana Ćebić, raznovrstan napad ''režirala'' je Maja Ognjenović, blok je bio na mjestu, napadači na visini zadatka. Osim startnih 1:0 za Poljsku, početna deonica je bila u znaku srpskog tima. Najveću prednost imale su izabranice selektora Terzića u završnici, 24:18 dakle čak šest set lopti i prvu je iskoristila Jelena Nikolić za vođstvo od 1:0 u setovima.

Konsolidovala je Poljska redove u nastavku, u drugom setu je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila, osvajala je poene u serijama, ''topila'' prednost našeg tima. Međutim Srpkinje su, kada je rival hvatao priključak, dodavale gas. Razigrala je Ognjenovićeva srednje blokere, Krsmanovićevu i Rašićevu, potom i Molnarovu, opasan je naš tim bio s osnovne linije, servisom je pomjeren prijem protivnica. Od drugog tehničkog tajm auta (16:14) izabranice selektora Terzića uvećavale su rezultatsku prednost (17:14, 20:15, 22:18), asom sjajne Nataše Krsmanović Srbija je duplirala vođstvo u setovima.

Kako je počeo treći set (5:3, 7:5, 13:9) izgledalo je da će se naše odbojkašice radovati maksimalnom trijumfu, međutim došlo je do pada koncentracije. Opustile su se Srpkinje, ohrabrene visokom vođstvom popustile su pritisak, dozvolivši rivalu da se razigra. Viđena je serija od pet vezanih poena protivnika, dale su rezultat izmjene selektora Makovskog, preuzele su Poljakinje inicijativu. Lako su stigle do pet set lopti i treću su iskoristile da smanje prednost Srbije na 2:1 u setovima.

U četvrtoj dionici ponovo su Srpkinje kontrolisale razvoj dešavanja na terenu, zaustavile su sve pokušaje rivala da produži meč. Iskoristile su treću od pet meč lopti i zasluženo proslavile plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

SRBIJA: Brakočević 24, Krsmanović 16, Molnar 6, Ognjenović 3, Nikolić 10, Rašić 12, Ćebić (libero). Nisu igrale: Malagurski, Živković, Malešević, Veljković, Bjelica. Selektor: Zoran Terzić.

POLJSKA: Tokarska 7, Rozicka 9, Siečka 6, Vološ 2, Kakolevska 4, Skovronska 13, Maj (libero), Radecka, Kačor 9, Kaspržak 11, Konječna, Martalek 2. Selektor: Pjotr Makovski.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ekao je da je veoma zadovoljan igrom i naglasio značaj dva slobodna dana uoči eliminacionih mečeva.

"Prva dva seta bila su najbolja na Evropskom prvenstvu, posebno jer je Poljska igrala dobro i nije nam dala nijedan lagan poen. Poslije smo mi malo pali, a Poljska nastavila u dobrom ritmu, ali opet završnica je odigrana dobro. Veoma je važno što ćemo sveži dočekati četvrtfinale", izjavio je Terzić.

On je prokomentarisao i mogućnost da Poljakinje budu rival u četvrtfinalu.

"Vjerovatnoća je velika i to bi mogao da bude problem. Igramo često u posljednje vrijeme, pobjeđujemo ih, ali teško. Vidjećemo, teško je igrati sa jednom ekipom više puta u kratkom periodu i pobijediti ih svaki put", poručio je Terzić.

Maja Ognjenović je konstatovala da je srpski tim konačno "proigrao".

"Za razliku od prethodne dve utakmice igrale smo tečnije, opuštenije. Protiv Poljakinja je uvijek zadovoljstvo igrati, tako je bilo i večeras, moglo je da se uživa, osim u trećem setu kada smo imale gubitak koncentacije. Ispostavilo se da je poraz od Bugarske, koja je ispala, samo bio kiks. Najvažnija stvar su dva dana pauze i to što ćemo imati dovoljno vremena za oporavak", izjavila je ona.

Jovana Brakočević je uvjerena da će Srbija, koja brani trofej, daleko dogurati.

"Najbitnije je da smo se vratile na pobjednički kolosjek, napredujemo, igramo sve bolje i bolje i sigurno smo sve bliže završnici u Berlinu", poručila je Brakočevićeva.

Srpska ekspedicija sutra napušta Šverin i Njemačku, seli se u Švajcarsku, u Cirih. Tamo će čekati rasplet mečeva osmine finala, konkretno meča Italije i Poljske. Pobjednik ovog duela biće rival naših odbojkašica u četvrtfinalu koje je na programu u srijedu, 11. septembra.

Preostali parovi osmine finala su: Turska - Belorusija, Hrvatska - Holandija i Češka - Francuska.

Direktan plasman u četvrtfinale, osim naše selekcije, izborili su i Njemačka, Belgija i Rusija. Prvenstvo Evrope su završili Bugarska, Švajcarska, Azerbejdžan i Španija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC