• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Ključne prokockane tri brejk lopte

Najbolji teniser svijeta izjavio da je prelomni trenutak u meču protiv Nadala bio kada u finišu trećeg seta nije materijazovao vođstvo od 40:0.

 Novak: Ključne prokockane tri brejk lopte Izvor: MONDO

Novak Đoković je poslije poraza u finalu US Opena sumirao učinjeno. Priznao je da nije igrao loše, ali je Rafael Nadal igrao mnogo bolje i zasluženo osvojio 13. grend slem trofej u karijeri. Srpski teniser ocijenio je da ga je treći set koštao pobjede.

"Bio sam razočaran gubitkom trećeg seta, ali sam sam kriv za to. Pravio sam neiznuđene greške iz forhenda u ključnim trenucima, dva puta sam gubio servis kad nije trebalo. I odjednom on je vodio 2:1 u setovima. Poslije toga je počeo da igra mnogo, mnogo bolje, a ja nisam uspio da se oporavim od gubitka tog seta", izjavio je Đoković u Njujorku, poslije pobjede Nadala (6:2, 3:6, 6:4, 6:1).

Srpski as rekao je da je prelomni trenutak meča bio deveti gem trećeg seta, kada nije iskoristio tri brejk lopte.

"Tada kao da se situacija obrnula. On je stigao od 0:40... počeo je da igra zaista dobro. Nisam uradio ništa pogrešno u tih nekoliko poena, ali on nije griješio, dobro je servirao i izlazio na mrežu. Svaka mu čast. Ja sam bio u naletu od sredine drugog seta do kraja trećeg, u kome je trebalo da iskoristim šanse koje sam imao, ali nisam. Na kraju je zasluženo slavio", rekao je Novak.

Novak je sportski priznao poraz iako je konstatovao da je mogao i uspješnije da okonča nastup na Flešing Medouzu.

"Razočaran sam. Ovo je bilo finale US Opena, finale grend slema, tako da moram da budem zadovoljan što sam stigao tu, iako bih volio da sam pobijedio. Rafa je očigledno igrao bolje u presudnim trenucima i zato je zaslužio da pobijedi. Čestitam mu, idemo dalje", rekao je srpski Dejvis kup reprezentativac, nakon što su američki novinari konstatovali da je izgledalo nestvarno da je tako dobro odigrao u trećem setu, a zatim ga izgubio.

Novak, koji je u 2013. osvojio jedan grend slem trofej (Australijan Open), ocijenio je da je sezona bila uspješna, ali da bi volio da je osvojio još jedan pehar na turniru "velike četvorke".

"Volio bih da sam osvojio bar još jedan slem, pošto sam igrao još dva finala, na Vimbldonu i sada u Njujorku. Imao sam šansu u svim mečevima koje sam igrao, ali sam ih gubio. Uopšteno, bila mi je ovo još jedna vrlo uspješna grend slem godina. Uvijek pokušavam da imam to na umu, da tempiram formu za najveće turnire, jer tu želim da igram najbolje", rekao je Đoković.

Osvajač šest grend slem trofeja u karijeri rekao je da će izvući pouke iz ovog poraza i nastaviti da grabi ka novim uspjesima.

"Često sportisti padnu, ali treba da naučite lekciju i nastavite da se borite, da napredujete. Zato i jesmo ovdje. Imam 26 godina i vjerujem da će najbolji dio karijere tek da dođe. Osjećam to i vjerujem u to. Osjećam žar ljubavi za tenisom u sebi i dok god je tako, nastaviću da igram svim srcem", rekao je najbolji teniser planete.

VIDEO

Đoković je svjestan da mu se Nadal ozbiljno približio na ATP listi i da mu je ozbiljno uzdrmana liderska pozicija.

"Šta da kažem? Toliko je mnogo trofeja osvajao ove godine... Ja sam i dalje broj jedan na listi, ali što se tiče godišnjeg učinka, on je daleko, daleko ispred i ima mnogo više šansi da godinu završi na prvom mjestu. Ima još turnira da se igra, tako da ćemo vidjeti. Od sada se spremam za Kinu", rekao je Đoković, koji će prije nastvaka takmičenja na ATP turu nastupati za Srbiju na meču polufinala Dejvis kupa protiv Kanade u Beogradu predstojećeg vikenda.

SAMOPOUZDANJE
Đoković je izbjegao direktan odgovor na pitanje o tome da li mu možda nedostaje samopouzdanja.

"Ne znam. Igrao sam dobro dvije nedjelje i mogu da budem radostan zbog toga, jer je ovo drugačija podloga od drugih tvrdih podloga prije US Opena. Mislim da sam bio mentalno dobro fokusiran na udarce koje smo slao na drugu stranu mreže, tako da je bar to pozitivna stvar koju mogu da ponesem sa ovog turnira".

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC