• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Nole donio vođstvo Srbiji!

Novak Đoković lagano je preslišao Vaseka Pospišila (6:2, 6:0, 6:4) u prvom meču polufinala Svjetske grupe Dejvis kupa i Srbiji donio prvi bod.

 DK: Nole donio vođstvo Srbiji! Izvor: MONDO

Novak Đoković obećao je da će pomoći Srbiji da se drugi put u istoriji dokopa finala Svjetske grupe Dejvis kupa.

Prvi zadatak u meču sa Kanadom obavio je bez greške - dobio je meč protiv Vaseka Pospišila pred oko 10.000 navijača, sa ubjedljivih 3:0, po setovima 6:2, 6:0, 6:4.

Uprkos tome što je za kratko vrijeme mijenjao vremenske zone, ali i podlogu, najbolji teniser svijeta potvrdio je zašto je tako dugo na vrhu ATP liste.

Nole je u petom gemu napravio prvi brejk (3:2), a onda dodao gas i praktično u petoj brzini okončao meč.

Đoković je poslije četiri gema zagrijavanja u Kombank areni u potpunosti uspostvio dominaciju na terenu, krenuo da igra svoju igru, pa publika, ali i njegov protivnik mogli su samo da mu aplaudiraju. Pospišil je pokušavao da pruži nekakav otpor (u trećem setu poslije 13 dobijenih gemova protivniku mu je prepustio jedan na njegov servis), ali realno, ako mu je za utjehu, pravo oružje za raspoloženog Novaka ne bi imao ni mnogo bolji igrač.

Kanada će sada preko najboljeg tenisera Miloša Raonića pokušati da smanji prednost domaćina.

"Kao što sam i ranije govorio sa zadovoljstvom igramo za nacionalni dres i uvijek imamo motiva na pretek kada igramo u Dejvis kupu. Zadovoljan sam kako sam odigrao meč protiv Pospišila. Svježiji sam u odnosu na prethodne mečeve kada sam dolazio iz SAD na mečeve Dejvis kupa, drago što poslije sat i po vremena vodimo 1:0. Mislim da će biti dobar uvod za Janka. Raonić dobro servira, očekuje ga težak posao, ali nadam se da će Tipsarević iskoristiti to što igra na šljaci, jer to Kanađanima nije jača strana", izjavio je Đoković, koji je naglasio da uz pomoć publike svi u timu Srbije uvijek dobiju dodatni motiv.

Nakon ovog meča sastaju se Janko Tipsarević (23. na ATP) i Miloš Raonić (13. na ATP). Sva tri prethodna susreta dobio je 23-godišnji Kanađanin crnogorskog porijekla.

Gosti, koji su na putu ka polufinalu napravili veliko iznenađenje u prvom kolu i u Vankuveru pobijedili prvu reprezentaciju na Dejvis kup listi, Španiju (3:2), a potom kao domaćini i Italiju (3:1), imaju podršku stotinak bučnih navijača.

Srbija je prvi put domaćin ove sezone. U prvom kolu kao gost izbacila je Belgiju rezultatom 3:2, a potom i najtrofejniju naciju u DK, SAD (1:3).

U drugom polufinalu, u Pragu, sastaju se branioci titule, (2) Česi i (3) Argentinci.

Finale će biti igrano od 15. do 17. novembra.

(3) SRBIJA

(1) Novak Đoković
(23) Janko Tipsarević
(308) Ilija Bozoljac
(d. 18) Nenad Zimonjić

(7) KANADA

(11) Miloš Raonić
(41) Vasek Pospišil
(135) Frank Dančević
(d. 13) Daniel Nestor



PRVI SET

Da je bolji i sigurniji u ovakvim mečevima, svjetski "Broj 1" pokazao je već u uvodnim gemovima. Prvu brejk loptu imao je u trećem, a iskoristio u petom gemu, kada je dokazao da je silno motivisan.

Kada je probio Pospešila na mreži okrenuo se prema klupi i proslavio poen kao kada bi na ATP turu osvojio set, ponekad i meč - 3:2. Potvrda ovog brejka stigla je u rekordnom roku.

Novak je pokazao da mu se žuri i da se zagrijao već u narednom gemu kada je stigao do 0:40 i iskoristio treću brejk loptu za 5:2, uz servis za 1:0! Toliko je bilo poslije 30:30 i onda dva laka poena za Noleta.

DRUGI SET

Novak nastavlja u istom ritmu. U želji da što prije okonča ovaj meč, poslije napornih prethodnih dana i promjene vremenskih zona, ali i podloge, na startu drugog seta krenuo je agresivno, pritisnuo je protivnika i iskoristio tek četvrtu brejk loptu za vođstvo od 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije potvrdio je taj brejk i duplirao prednost - 2:0.

Zahuktao se najbolji teniser svijeta, u potpunosti je preuzeo inicijativu, snažno je reternirao, protivnika terao da pravi greške, što je za rezultat donijelo povećanje vođstva.

Pospišil na drugoj strani mreže nije imao odgovor na gotovo besprijekornu igru Đokovića - 4:0.

U petom gemu srpski as brzo je osvajao poene, fantastičnom forhend dijagonalom stigao je do brejk šanse (40:15) i onda još jednom "bombom" opet oduzeo protivniku servis, a zatim potvrdio dominaciju i lagano dobio set sa "nulom" (6:0).

Pospišil je zabilježio čak 15 neiznuđenih greški u drugom setu, a Novak samo četiri.

TREĆI SET

Novak gazi! Pospišil pokušava da nešto promijeni u svojoj igri, ali jednostavno ne postoji način da zaustavi izuzetno raspoloženog Đokovića. On je opet napravio brejk na startu, a zatim dobio i servis na svoj gem - 2:0.

Đoković je poslije 13 dobijenih gemova prepustio protivniku jedan na svoj servis, ali je to bila zaista slaba utjeha. Nakon toga povećao je vođstvo na 3:1.

Ohrabrio se Pospišil, pa je uspio da dobije još jedan gem, ali Novak, zahvaljujući sjajnom servisu bez problema čuva prednost - 4:2.

Kao da je Novak malo oduzeo gas... Pospišil je na svoj servis, doduše uz mnogo truda, dobio treći gem u trećem setu, ali je Novak funkcionisao "kao sat" - 5:3.

Uspio je Kanađanin još malo da produži duel, pošto je bio precizan i uspješan na svoj servis, ali je Novak odmah nakon toga iskoristio prvu priliku da okonča meč u svoju korist - 6:4. Slavio je poslije tačno 100 minuta igre.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC