• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Djevojke, glave gore!

Poslije teškog poraza u polufinalu, srpske reprezentativke svjesne da ne smiju da gube vjeru u sebe jer slijedi meč za treće mjesto.

 ODBOJKA: Djevojke, glave gore! Izvor: MONDO

Nema sumnje da je neprospavana noć pred najboljim odbojkašicama Srbije. Vrtiće pred očima scene iz polufinalnog okršaja u kojem su ih Ruskinje nadigrale i ostavile ih bez šansi da brane titulu evropskih šampionki.

Biće im sutra potrebno mnogo snage da se izdignu iznad ovog teškog poraza. Međutim, ukoliko žele da se ponovo popnu na pobjedničko postolje i da se s medaljama vrate iz Berlina, moraće da konsoliduju redove i zaigraju kako umiju.

Jelena Nikolić, najiskusnija srpska reprezentativka (igra svoje šesto EP), tvrdi da ekipi neće nedostajati motiva u meču za treće mjesto na 28. Evropskom prvenstvu.

Upitana kako će se tim vratiti u ''igru'' poslije ubjedljivog polufinalnog poraza, primač Srbije je odgovorila:

"Lako! Zato što igramo za bronzu, a to nije mala stvar".

Nikolićeva je priznala da nije očekivala da će Rusija odigrati na tako visokom nivou.

"Poznajemo Ruskinje ali nikada nismo vidjele da su ovako igrale. Izgledalo je kao da su bile same na terenu. Nismo uspjele u namjeri da ih servisom odvojimo od mreže, jednostavno, rivalu je sve polazilo za rukom. Pokušale smo da igramo agresivnije ali nikako nam nije išlo. Šta da se radi? Dešava se. Kao što smo mi odigrale protiv Italije savršeno, takvu je partiju protiv nas pružila Rusija", rekla je Jelena.

Selektor Zoran Terzić priznaje Ruskinjama potpunu dominaciju u polufinalnom meču.

"Nisu nam dali praktično ni gram šanse. Ako izuzmemo prvi set, dominirali su u svim elementima igre. Mada, mislim da je razlog tome bila naša igra na početku meča, u koji nismo ušli kao u utakmicu protiv Italije, nego sa dozom opreza, sa čekanjem da protivnik napravi grešku. Doveli smo ih u situaciju da, prije svega, lako primaju servis a u toj situaciji je protiv njih, mnogo, mnogo teško igrati. Poslije toga je bilo vrlo teško vratiti se u meč. Pokušali smo da rizikujemo, onda su nas stigle i greške i jednostavno, nije nam bilo spasa. Nadam se da će djevojke vrlo brzo zaboraviti ovu utakmicu jer nam slijedi meč za medalju. Veliki uspjeh će biti ako je osvojimo", izjavio je poslije meča trener srpskih odbojkašica.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC