• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Početkom januara borba za SP

Odbojkašice Rusije i Njemačke, finalistkinje EP, plasirale su se direktno na naredno SP 2014. u Italiji, dok će Srbija igrati u kvalifikacijama.

 ODBOJKA: Početkom januara borba za SP Izvor: MONDO

Odbojkašice Rusije i Njemačke, finalistkinje Evropskog prvenstva, plasirale su se direktno na naredno Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Italiji, dok će reprezentacija Srbije igrati u kvalifikacijama.

Iz Evrope će na šampionatu svijeta učestvovati deset selekcija, uključujući i Italiju, organizatora prvenstva.

Selekcija Srbije nalaziće se među 20 reprezentacija, koje će učestvovati u trećoj rundi kvalifikacija od 3. do 5. januara 2014. godine.

U toj rundi kvalifikacija će 20 reprezentacija biti podijeljeno u pet grupa, a pored Srbije takmičiće se Turska, Poljska, Holandija, Češka, Bugarska, Francuska, Španija, Rumunija, Azerbejdžan, Hrvatska, Bjelorusija, Belgija, Ukrajina, Slovačka, Estonija i Kipar, što je ukupno 17 reprezentacija.

Preostale tri selekcije koje će učestvovati u završnoj rundi kvalifikacija biće poznate nakon turnira koji će od 2. do 6. oktobra biti održan u Ranani, u Izraelu. Pored domaćina, na turniru će igrati i Crna Gora, Švajcarska, Mađarska, Grčka i Letonija.

Igraće se po jednokružnom bod sistemu, a plasman u treću rundu će izboriti tri selekcije.

Plasman na Svjetsko prvenstvo u Italiji obezbijediće pet pobjednika grupa, kao i dvije najbolje drugoplasirane selekcije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u petak nije uspjela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Njemačkoj i Švajcarskoj, pošto je izgubla od Rusije. Srbija će od 17.00 u borbi za bronzu igrati protiv selekcije Belgije, koja je u drugom polufinalu izgubila od odbojkašica Njemačke.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC