• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Presudila odbrana Belgije

Selektor odbojkašica Srbije rekao da je njegov tim u borbi za bronzu na EP podbacio u napadu, a da je protivnička ekipa bila fantastična u odbrani.

 Terzić: Presudila odbrana Belgije Izvor: MONDO

"Kada završimo utakmicu sa 36 odsto uspješnog napada to je znak da nije sve dobro funkcionisalo u tom segmentu igre, a to se nama vrlo rijetko dešava. Belgija je i odbranu igrala fantastično. U svim elementima smo bili tu negdej, ako ne i bolji, međutim odbranu su zaista igrale fantastično i mislim da su nas zbog toga i dobile", rekao je Zoran Terzić poslije poraza Srbije od Belgije (2:3) u utakmici za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

On je rekao da ne može da se složi sa konstatacijom da poraz stigao zbog nedostatka sreće.

"Sreća se zaslužuje, kako i u svemu drugom, pa tako i u odbojci. Belgija je bila bolja i zato pobijedila", istakao je selektor srpskih odbojkašica.

Najefikasnija u srpskoj ekipi sa 32 poena, Jovana Brakočević, složila se sa selektorom da je Belgija potpuno nadigrala njenu ekipu u odbrani.

"Borile smo se za svaki poen, trudile maksimalno, izvlačile posljednje atome snage da bismo došle do pobjede, ali Belgijanke su odlično odradile odbranu, nadigrale nas potpuno. Šta da se radi, svima nam je jako teško, ali Bože moj...", rekla je Brakočević.

Tehničar Maja Ognjenović rekla je da reprezentacija Srbije treba da "podvuče crtu" poslije uspješne sezone, jer, kako je navela, nije neuspjeh biti četvrti u Evropi.

"Očekivali smo Belgiju u ovakvom izdanju, znali smo da imaju odličnu ekipu. Zaista nam je malo falilo, možda i sreće u petom setu. Evidentno je da smo i mi i oni bili umorni. Igrale smo za medalju, očekivali je, ali ne mislim da je neuspjeh biti četvrti u Evropi", navela je Ognjenovićeva.

Utakmici u Berlinu prisustvovao je i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić. Istakao je da mu je žao što je Srbija izgubila.

"Za sportistu je najgore kada se vraća kući sa četvrtim mjestom. Djevojkama je sada najteže i nikako ih ne treba osuđivati. Pokušale su do samog kraja da prelome meč, svi smo se nadali da će da osvoje bronzu, ali mislim da u ovakvim utakmicama i kada izgube teško je bilo šta komentarisati. Žao mi je što Srbija to nije ostvarila, pred ovom ekipom je možda i sjajan period i možda je dobro da im ovo bude motiv i nauk za sljedeće takmičenje", rekao je Udovičić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC