• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: "Novac" i dalje neprikosnoven!

Flojd "Money" Mejveder i dalje ne zna za poraz. On je "skinuo" dva pojasa do tada neporaženom Saulu "El Kanelu" Alvarezu.

 BOKS: "Novac" i dalje neprikosnoven! Izvor: MONDO

Ukoliko uskoro odluči da se povuče iz profi boksa, a rezultati pokazuju da za to nema nikakvih razloga, Flojd Mejveder Džunior aka "Money" (Novac) mogao bi da uđe u prestižni red svjetskih šampiona koji nijednom nisu poraženi u karijeri.

Mejveder je 45. pobjedu u isto toliko ulazaka u ring ostvario prethodne noći u Las Vegasu, na bodove, protiv nosioca šampionskog pojasa, Saula "El Kanela" Alvareza, do prije nekoliko sati prvaka svijeta u lakoj srednjoj klasi (66,7–69,9 kg), u verzijama WBC i WBA.

Mejvederu, koji "gazi" 37. godinu, ovo je bio drugi ulazak u ring tokom 2013. godine i to je prvi put poslije šest sezona da on boksuje više od jednom u godini. On je dominirao u 12 rundi pred VIP gostima u Las Vegasu i jednoglasnom odlukom sudija nanio prvi poraz "El Kanelu" u karijeri (42-1-1).

Meksikanac Alvarez trebalo je da bude prvi koji će "provaliti kod" nepobjedivog Amerikanca, ali se to ni ovog puta nije dogodilo, pa je Mejveder ostao u igri da ode u penziju i uđe u društvo sljedećih velikana: Roki Marćano (49-0-0), Teri Marš, Rikardo Lopez (23 uspješne odbrane titule, 51-1-0), Džo Kalzagi (25 uspješnih odbrana titule, 46-0-0), Sven Etke (25 uspješnih odbrana titule, 34-0-0), Heri Sajmon, Edvin Valero, Pičit Sitbangpračan, Mihaj Leu i Dži-Von Kim.

Kako je borba odmicala, Alvarez (teži i korpulentniji) primjećivao je da gubi i bivao sve agresivniji i konkretniji, ali je to odvelo Mejvedera tamo gdje najviše voli da bude - u poziciju iz koje može da vreba kontre. I to je na kraju presudilo.

Krejg Metkalf i Dejv Moreti bodovali su 116:112 i 117:111 u korist Mejvedera, dok je Si-Džej Ros, inače veoma kontroverzni sudija, "vidio" remi između Mejvedera i Alvareza. Ros je u junu glasao za pobjedu Amerikanca Timotija Bredlija nad legendarnim Manuom Pakjaom, naočigled cijelog svijeta koji se divio Pakjaovom nastupu.

VIP: Džastin Biber, Lil Vejn (bez majice!?) i Pi Didi bili su neki od "selebritija" koji su gledali meč.



"Jednostavno sam slušao ljude iz mog ugla i mog oca. Otac je imao briljantan plan borbe i ja sam ga sproveo u djelo", rekao je Mejveder.

"Nisam znao kako da mu priđem, to je najjednostavnije što mogu da kažem. On je sjajan borac, veoma je inteligentan. Kako je prolazilo vrijeme, frustracija me je obuzimala. Pokušao sam da ga uhvatim, ali nisam mogao", sportski je priznao poraz Alvarez.

Pogledajte detalje s meča

I cijeli meč.

(MONDO, foto: Beta/AP/Isaac Brekken)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC