• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Nedjelja, dan za novi preokret!

Ako je Srbija u prvom finalu Dejvis kupa mogla da gubi od Francuza u Areni i potom osvojila "salataru", nema razloga da se isto ne ponovi i danas.

 DK: Nedjelja, dan za novi preokret! Izvor: MONDO

Novak Đoković, svjetski "Broj 1", započeće preokret u 13 časova u, nadamo se, punoj "Kombank Areni" kada će prvi put u karijeri igrati protiv Miloša Raonića. Ako Novak bude potvrdio status jednog od najpouzdanijih igrača u novijoj istoriji Dejvis kupa, na red će doći Janko Tipsarević.

Njemu će se suprotstaviti Vašek Pospišil i Janko bi tada, pri rezultatu 2:2, trebalo samo da iskoristi pozitivan momenat, svoje ogromno iskustvo, odnosno protivnikovo neiskustvo u "majstoricama".

I dalje je Srbija favorit za finale, a tamo bi trebala igrati protiv starog dužnika, Češke, kod kuće!

Novak Đoković je od debija za reprezentaciju 2004. godine odigrao 30 mečeva u singlu i dobio 23, a u dvorani je poražen samo tri puta od čega je dva puta morao da preda zbog povrede, prvo Nikolaju Davidenku 2008. godine u Moskvi, a onda i prošle sezone u polufinalu u Areni, kada nije bio u stanju da započne preokret protiv Argentine, odnosno Huana Martina Del Potra.

Jedini koji je u dvorani zaista pobijedio Đokovića je Rodžer Federer i to daleke 2006. godine, na vrhuncu svoje karijere, dok je Đoković još učio i tražio put ka vrhu.

Đoković je mnogo puta dobijao mečeve koje je "morao" i vremenom je navikao da Srbiji daje već "upisana" dva poena.

Raonić, iako sjajan igrač, visok, snažnog servisa, 11. na ATP listi, ne bi trebalo da bude težak zalogaj za "Broja 1". Igra se na šljaci, na kojoj Kanađanin crnogorskog porijekla u Dejvis kupu ima skor 3:2 računajući i maratonski meč u petak, kada je rezultatom 10:8 u petom setu donio prvi poen Kanadi, protiv Tipsarevića.

Raonić ukupno ima skor 11-3 igrajući za Kanadu, a nikada nije izgubio u dvorani (6-0). Ipak, to su uglavnom bili mečevi na tvrdoj podlozi.

Raonić ne može da se pohvali da je u DK dobio igrača Đokovićevog kalibra, mada je malo takvih. Ima pobjede nad Fabiom Fonjinijem, Andreasom Sepijem, Albertom Ramosom, Giljermom Garsijom-Lopezom, Nikalom Šolcom, Isakom Van Der Merveom, Žilijenom Benetoom, Manuelom Sančezom i Danijelom Garsijom.

A, Janko?

On od 2000. igra za srpski Dejvis kup tim i ima skor u singlu 32-14, od čega 15-5 na šljaci što ga čini favoritom protiv Pospišila u svakom smislu.

Tipsarević je od ulaska srpskog tima u Svjetsku grupu doživio samo jedan poraz od realno slabijeg od sebe i to je bilo 2011. u Novom Sadu protiv Indijca Somdeva Devarmana. Janka su u međuvremenu pobjeđivali daleko, daleko bolji i iskusniji od Pospišila, Raonić, Tomaš Berdih, Del Potro, Gael Monfis, Rafael Nadal...

Pospišil, trenutno 41. na svijetu, moraće da odigra meč karijere kako bi protiv Janka zabilježio prvu pobjedu u Dejvis kupu u dvorani gdje ima skor 0-5. Pospišil u singlu ima 3-6, od čega 1-2 na šljaci. Gubio je od Đokovića, Sepija, Žoa-Vilfreda Conge, Monfisa, Ivana Endare, a dobijao igrače poput Van Der Mervea, Dudija Sele, Amira Vinterauba, Hulija Sezara Kampozana...

...trijumf nad Tipsarevićem, iz ovog ugla, bio bi podvig nad podvizima.

No, sačekajmo! I navijajmo!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC