• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Srbija je u finalu!!! (FOTO+VIDEO)

"Trojke" Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića za preokret i pobjedu Srbije nad Kanadom 3:2 i plasman u finale Svjetske grupe Dejvis kupa!

 DK: Srbija je u finalu!!! (FOTO+VIDEO) Izvor: MONDO

Janko Tipsarević je osvojio ključni poen za Srbiju protiv Kanade i odveo je u finale Svjetske grupe Dejvis kupa!

Tipsarević je pobijedio odličnog Vaseka Pospišila 3:0 u setovima (7:6, 6:2, 7:6) i odveo je Srbiju u finale, a prethodno je Novak Đoković deklasirao Miloša Raonića istim rezultatom.

Prije tri godine, Arena je bila domaćin najvećeg uspjeha srpskog ekipnog tenisa, osvajanja Dejvis kupa. Tada su u finalu Srbi, predvođeni Novakom Đokovićen, pobijedili Francusku.

U 2013. godini Arena će ponovo biti domaćin teniskog spektakla - finala Dejvis kup reprezentacija Srbije i Češke!

Srbija se plasirala u finale poslije preokreta u dramatičnom meču ovog vikenda. Od 1:2 do 3:2! Pogledajte foto-galeriju!

Novak Đoković je, najprije, uradio ono što se od njega očekivalo. Deklasirao je Miloša Raonića 3:0 u setovima, da bi potom Janko Tipsarević donio Srbiji odlučujući poen, poen koji je stavio u poziciju da se opet bori za "salataru".

U Kombank areni ovih dana je dominirao transparent: "Opet ćete biti ćelavi", podsjetivši na masovno brijanje "na nulu" svih tadašnjih članova Dejvis kup tima.

"Neće biti šišanja, ali naćićemo neku drugu motivaciju. Naćićemo neke padobrane... Kada je Dejvis kup u pitanju, uvijek imamo motiva na pretek", izjavio je Đoković poslije pobjede nad Raonićem.

Nema sumnje da će Arena u novembru "goriti". Naučila je i srpska publika da se "ponaša" na teniskim mečevima ovog tipa, da zdušno navija, da bude neophodan vjetar u leđa srpskom timu.

U novembru neće biti suspendovanog Viktora Troickog, ali Srbija ima Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića, Iliju Bozoljca, Dušana Lajovića...

"Viktore, Viktore", odjekivalo je Arenom, a Tipsarević je prekinuo intervju za RTS da bi i on uzvikivao ime svog druga i saigrača.

"Ovo je pobjeda i za Viktora",
rekao je Janko.



TIPSAREVIĆ - POSPIŠIL

I SET

Prvi set je bio prilično dosadnjikav. Jedino je Tipsarević imao šansu za brejk i to u ranoj fazi prvog seta. Kod rezultata 1:1 u gemovima, Tipsa je imao čak tri brejk lopte, ali nije uspio.

Iako je Pospišil zatražio ljekarsku pomoć, odnosno medicinski tajm-aut, povreda nije ostavila traga na njegovoj igri. Obojica tenisera su čuvala svoje servise, manje-više, uglavnom bez većih problema. Takva igra je vodila u taj-brejk.

A u njemu, Janko je napravio mini brejk i potom osvojio dva poena na svoj servis za 3-0. Naredni poen koji je Janko dobio bio je najbolji u prvom setu. Pospišil je probao skraćenom loptom, ali je Srbin istrčao na mrežu i poslao Kanađanina na zemlju.

Janko je odlično odigrao taj-brejk i zasluženo ga je dobio: 7-3.

Rezultat: 1:0 u setovima (7:6).

II SET

Evo brejka! Nije ga bilo u prvom setu, ali drugi set je počeo upravo jednim! Tipsarević je najprije odbranio svoj servis, a potom je uzeo servis protivniku za 2:0!

Bio je Janko potom u nezgodnoj situaciji. Gubio je 0:30, ali je vezao četiri poena i potvrdio raniji brejk za 3:0.

Tipsarević je u velikom stilu završio posao u drugom setu, napravivši još jedan brejk za 6:2.

III SET


Nastavio je Janko gdje je stao. Osvojio je prvi gem u trećem setu. Imao je Janko ponovo šansu da oduzme servis protivniku. Propustio je dvije prilike za to.

Ako nije tom prilikom, Tipsa je uspio malo kasnije. Imao je dvije brejk lopte i iskoristio je prvu (nadmudrio je Pospišila na mreži) za 3:1.

Kada je izgledalo da je sve gotovo, Tipsarević je trebalo "samo" da sevira za pobjedu, Pospišil je stigao do prve brejk lopte na meču. I iskoristio je! Najlošiji gem Tipsarevića u meču.

Tipsarević ne može bez drame. U taj-brejku je vodio 6:2, imao je četiri meč lopte, ali je Kanađanin izjednačio. Izgleda da Tipsarević voli teži put. Osvojio je naredna dva poena na servis protivnika, a odlučujući poen napravio je gotovo u ležećem položaju!

POGLEDAJTE VIDEO

"Momci, hvala vam puno, najjači smo tim na svijetu! Drago mi je što tenis i dalje živi, vidimo se krajem godine protiv Čeha!", rekao je Janko u obraćanju publici.

Zahvaljujući sjajnoj igri Novaka Đokovića protiv Miloša Raonića, Srbija je izjednačila protiv Kanade na 2:2 u ukupnom rezultatu.

Kada u timu imate igrača takve klase kakav je Novak Đoković onda su vam dva poena gotovo zagarantovana.

Đoković je počistio sa šljake Miloša Raonića 3:0 (7:6, 6:2, 6:2) i ostavio je Srbiji mogućnost da izbori finale Svjetske grupe Dejvis kupa protiv Češke.

Sada svoj dio posla treba da odradi Janko Tipsarević.

Đoković zaslužuje aplauz cijele Srbije. Došao je da igra za reprezentaciju poslije iscrpljujućih mečeva na US Openu, promijenio je pritom i podlogu (igrao je na betonu, a u Areni ga je čekala šljaka), ali to se nije osjetilo u njegovoj igri.

Sa svakim poenom je postajao sve sigurniji, opušteniji, uz neophodan vjetar u leđa sa tribina.

Dominacija!

Riječ je koja opisuje dešavanja u Kombank areni, poslije izjednačenog prvog seta, koji je riješen u taj-brejku. Ali, drugi i treći set apsolutno su pripala Novaku, koji je koristio gotovo svaku šansu da kazni Raonićeve greške.

Letio je Novak po terenu, predstavio široku lepezu udaraca i rješenja.
Napravio je Novak brejk za 4:2 u prvom setu, ali je Miloš Raonić odmah uzvratio. Ipak, otišlo se u taj-brejk, u kojem je Novak bio spretniji.

Na startu drugog seta Novak je prvi napravio brejk za 2:1, ali je, kao u prvom setu, Kanađanin imao priliku za ribrejk. Imao je Raonić čak tri brejk šanse (0:40), ali je Novak vezao tri poena (gađao je same linije) i uspio je da odbije napad protivnika.

Igrao je Novak sve sigurnije, a kao posljedica toga došao je i drugi brejk. Nošen navijanjem publike, koju je dodatno "ložio", Novak je ponovo uspio da oduzme servis Raoniću za visokih 5:2.

Đoković je potom rutinski odservirao za 2:0 u setovima.

Odmah na startu trećeg seta, Đoković je napravio tri brejk šanse. Čini se da je Raoniću, sportskim žargonom rečeno, "ušla voda u uši", a Novak to, naravno, ne propušta.

Bilo je malo problema u narednom gemu, ali Novak nije dozvolio Raoniću da se vrati u meč. A onda u narednom gemu novi brejk! I to na kakav način je Novak došao do 3:0. Najprije je namamio Raonića na mrežu, a potom ga lobovao!

Raonić je priprijetio pri rezultatu 4:1 za Đokovića. Kanađanin je došao do dvije brejk lopte i iskoristio je šansu, smanjivši na 2:4. Ali, Srbin je odmah potom uzvratio. Došao je do dvije brejk šanse, a Raonić mu je pomogao. Poslao je lopticu u aut. Novi brejk, a potom i završavanje posla.

"Fantastična podrška, fantastičan meč i na krilima vaše pobjede sam uspio da pobijedim. Znam da do prije nekoliko mjeseci niste poznavali kanadsku ekipu, ali izuzetno su kvalitetni, imaju iskustvo i talentovane mlade igrače. Sada je važno da ostanete i podržite Janka", poručio je Novak publici u Areni.

Novak je potom rekao da je i sam sebe iznenadio kako je odigrao dva meča u Dejvis kupu.

"Bila su ovo dva savršena dva meča za mene. I sam sebe sam iznenadio kako sam se prilagodio vremenskoj zoni, za dva-tri dana sam se navikao na uslove šljake", dodao je svjetski Broj 1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC