• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ognjenović: Žalimo za medaljom...

Srpske odbojkašice razočarane jer nisu uspjele da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu, ali ni polufinale nije neuspjeh.

 Ognjenović: Žalimo za medaljom... Izvor: MONDO

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić smatra da je umor uticao da se nacionalni tim ne popne na pobjedničko postolje na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj i Švajcarsko i dodao da osvojeno četvrto mjesto nije neuspjeh.

Srpske odbojkašice u subotu nisu uspjele da se domognu medalje, pošto su u meču za treće mjesto poražene od Belgije u pet setova.

"Očekivali smo medalju, ali je preveliki broj utakmica uzeo danak, djevojke su bile umorne. Ulazak među četiri najbolje ekipe nije neuspjeh i okrećemo se novim utakmicama. Zahvalio bih se igračicama na ponašanju i radu i nadam se da će tako nastaviti", rekao je Terzić na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović nije krila nezadovoljstvo zbog četvrtog mjesta.

"Žal za medaljom je prevelik iz razloga što smo na Evropsko prvenstvo otišle kao prvakinje. Ipak, mislim da četvrto mjesto nije neuspjeh. Na nama je da analiziramo šta smo loše uradile i da se spremimo za naredno takmičenje", istakla je Ognjenovićeva.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić, ipak, smatra da je četvrto mjesto ženske seniorske selekcije neuspjeh.

"To mjesto je najgore za jednog sportistu. Berlin nam nije srećan grad, jer i muškarci nisu dobro prošli. Mali broj ljudi u Srbiji prati odbojku, ali se nadam da će razumjeti koliko su jaka odbojkaška takmičenja. Ne tugujemo mnogo, dolaze nam nova takmičenja i učinićemo sve da obradujemo ljubitelje odbojke", poručio je Boričić.

Najbolje srpske odbojkašice na aerodromu je dočekao ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

"Teško je kada se vratimo sa četvrtim mjestom, jeste bol, ali se nadam da će djevojke pretvoriti to u još veći motiv. Četvrto mjesto nije neuspjeh, iako su naša očekivanja bila mnogo veća. Da smo u svim sferama četvrti, gdje bi nam bio kraj. Nadam se da ćemo uskoro slaviti vaše nove pobjede", poručio je Udovičić.

Novi ministar sporta je tom prilikom uputio saučešće porodici Popović, zbog smrti mladih rukometaša Partizana Jevrema i Ignjata Popovića, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali.

"Ovo je težak trenutak i udarac za sport i Srbiju", rekao je Udovičić.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC