• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Masa: Od nedjelje vozim samo za sebe!

Vozač Ferarija izjavio je da više neće pomagati klupskom kolegi Fernandu Alonsu da osvoji titulu šampiona Formule jedan.

 Masa: Od nedjelje vozim samo za sebe! Izvor: MONDO

Vozeći za Ferari, Felipe Masa je često morao da žrtvuje svoju poziciju u trkama kako bi pomogao Fernandu Alonsu da ostvari što bolji plasman, pošto se Španac borio za šampionsku titulu.

Tokom trke za Veliku nagradu Njemačke 2010. godine, Brazilcu je iz ekipe putem radio veze rečeno da je Alonso brži i da ga propusti, dok je prošle godine na trci za Veliku nagradu SAD u Ostinu, Ferari namjerno dobio kaznu od pet mjesta unazad za Masu, kako bi obezbijedio Alonsu da izbjegne gužvu na stazi.

Predsjednik Ferarija Luka di Montecemolo rekao je italijanskim medijima da će Masa i ove sezone "sigurno pomoći ekipi da osvoji titulu u konkurenciji konstruktora, kao i Alonsu u konkurenciji vozača".

Međutim, brazilski vozač rekao je da to neće učiniti.

"Od sada neću da vozim za Alonsa. Od trke u Singapuru, u nedjelju, radiću samo za sebe. Napadaću kad god budem mogao, u svakom krugu. Došlo je vrijeme da vodim računa o sebi", rekao je Masa za brazilsku televiziju Globo.

Vozač Lotusa Kimi Raikonen sljedeće sezone voziće sa Alonsom u Ferariju, a Masa će na kraju ove sezone napustiti italijansku ekipu poslije 11 godina kao njen član.

"Znam kakvi su Fernando i Kimi na stazi i van nje. Mislim da su oni odlični vozači, ali plašim se da će biti 'sudara' kada budu u istoj ekipi. Rekao sam šefovima da duboko dišu dok još mogu, pošto će im sljedeće sežone biti veoma teško da dišu", rekao je Masa.

Trka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedjelju od 14 sati.

(Beta, foto: Foto: Guliver/Getty Images/Clive Mason/Clive Rose)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC