• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Fetelu prija Singapur

Vodeći u šampionatu Formule 1 na zvaničnom treningu u Singapuru ostvario najbolje vreme i obezbijedio pol poziciju uoči nedjeljne trke.

  F1: Fetelu prija Singapur Izvor: MONDO

Vozač Red Bula, trosktruki šampion Formule 1, Sebastijan Fetel, potvrdio je da mu baš prija staza u Singapuru. Njemački vozač je izvezao najbrži krug u kvalifikacijama za Veliku nagradu Singapura i 13. trku ove sezone počeće sa prvog mjesta.

Fetel je zabilježio vrijeme 1:42,841 minuta i peti put ove sezone osvojio je pol poziciju. On je tako napravio odlično uvertiru za nedeljnu trku u Singapuru na kojoj je trijumfovao i prošle i pretprošle godine.

Iz prvog stratnog reda u nedjelju od 14 časova krenuće i Niko Rozberg, vozač Mercedesa, koji je zabilježio na zvaničnom treningu drugo najbolje vrijeme.

Iz drugog reda startovaće trećeplasirani Francuz Roman Grožan iz Lotusa i četvrtoplasirani Australijanac Mark Veber, drugi vozač Red Bula, a potom slede Luis Hamilton iz Mercedesa i dvojac Ferarija Felipe Masa i Fernando Alonso.

Kimi Raikonen obezbijedio je 13. mjesto na startu trke u nedjelju. Finac za volanom Lotusa imao je velike probleme sa leđima, pa je bio doveden u pitanje i njegov nastup na zvaničnom treningu. Raikonen je izjavio da je uspio da izdrži bolove i završi kvalifikacije, iako je postojala mogućnost da, ukoliko se ne bude osjećao dobro, njegovo mjesto u ekipi Lotusa zauzme test vozač ekipe Davide Velseci.

Sedam trka prije završetka sezone Fetel ubjedljivo vodi u generalnom plasmanu vozača. On je osvojio 222 boda, a iza njega se nalazi Fernando Alonso sa 169 bodova.

Fetel je na dobrom putu da se priključi legeandarnim vozačima Huanu Manuelu Fanđu i Mihaelu Šumaheru u F1 istoriji, kao tek treći vozač koji je osvojio četiri titule u nizu.

Nijemac Šumaher je zapravo pet godina za redom čuvao tron, od 2000. do 2004, dok je Argentinac Fanđo četiri godine (1954-1957) bio neprikosnoven.

Fetelu "kaznica" od 200 evra

Vozač Red Bula kažnjen je zbog prebrze vožnje u boksu tokom zvaničnog treninga.

Aktuelni svjetski šampion malčice je "nagario" u dijelu gdje je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat i to je novčano sankcionisano. On je vozio 61,7 kilometara na sat, tik iznad propisane norme, što sigurno nije ugrozilo bilo koga od ljudi u boksovima, ali se pravila poštuju zbog čega mu je iz džepa "izbijeno" 200 evra.


REZULTATI KVALIFIKACIJA

1. Sebastijan Fetel (Red Bul) 1:42,841

2. Niko Rozberg (Mercedes) + 00.091

3. Roman Grožan (Lotus) + 00.271

4. Mark Veber (Red Bul) + 00.311

5. Luis Hamilton (Mercedes) + 00.413

6. Felipe Masa (Ferari) + 01.049

7. Fernando Alonso (Ferari) + 01.097

8. Dženson Baton (Meklaren) + 01.441

9. Danijel Rikjardo (Toro Roso) + 01.598

10. Esteban Gutijerez (Zauber)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC