• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podraščanin: Morali smo da dobijemo

Srednji bloker Srbije istakao da je njegov tim protiv Holandije preokrenuo poslije dva loša seta svjestan da bi poraz značio i oproštaj od EP.

 Podraščanin: Morali smo da dobijemo Izvor: MONDO

Srbija je poslije lošeg starta na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Poljskoj u meču protiv Holandije uspjela da stigne do prve pobjede, ali tek poslije preokreta (3:2).

"Bio je to težak meč, naročito u prva dva seta. Znali smo da ukoliko izgubimo utakmicu da je to kraj za nas na Evropskom prvenstvu, što bi bio veliki neuspjeh. Mi smo obećali i prije dolaska na šampionat, iako smo daleko od forme od prije dve godine kada smo osvojili titulu, da ćemo pružiti maksimum, i to smo uradili. Dobili smo izgubljeni meč i mislim da će nam ova pobjeda donijeti mnogo na samopouzdanju", rekao je Marko Podraščanin.

On je dodao da Srbija u istom ritmu mora da se suprotstavi veoma dobroj Finskoj i u narednom duelu.

"Finci su potvrdili da su dobar tim i protiv njih moraćemo da igramo borbeno kao i protiv Holandije u posljednja tri seta. To je pravi recept, to je prava igra koju treba da prikazujemo jer samo tako možemo da pobjeđujemo", rekao je odbojkaš Srbije.

Selektor "orlova" Igor Kolaković zadovoljan je što je njegov tim uspio da napravi preokret i upiše trijumf i ponovio da Srbija mora da igra po receptu koju donosi pobjedu.

"U prva dva seta igrali smo pod odgromnim pritiskom, jednostavno niti smo prepoznavali igru, niti saigrače. I prije dolaska na prvenstvo rekao sam da moramo da uključimo entuzijazam i euforiju jer bez toga nema šanse da igramo. Jedini način da zabilježimo dobre rezultate je da igramo po receptu koji smo prikazali u posljednja tri seta protiv Holandije", objasnio je Kolaković istakavši da je priliku pred kraj drugog seta, kada je sve bilo loše po srpski tim, pružio igračima sa manjom minutažom.

"Preživjeli smo do sutra i na meču protiv Finske moramo da probamo da tražimo svoju šansu. To je jedini recept za igranje selekcije Srbije - euforija i velika želja da se radi pratktično na svakoj lopti, a onda dođe i rezultat", rekao je selektor Srbije.

Srbija u trećem meču grupe C, u nedelju od 18 časova, igraće sa Finskom u danskom gradiću Herningu.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC