• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: ''Orlovi'' u drugoj rundi EP

Odbojkaši Srbije pobijedili Finsku i plasirali se u osminu finala 28. Evropskog prvenstva. Slijedi selidba u danski Arhus.

 ODBOJKA: ''Orlovi'' u drugoj rundi EP Izvor: MONDO

Meč protiv Finske je bio odlučujući za srpsku reprezentaciju, osvajanje jednog ili dva boda donosilo je plasman u osminu finala i nastavak šampionata. Poraz je značio oproštaj od takmičenja i oproštaj od evropske krune.

Uspjeli su izabranici selektora Kolakovića da izdrže pritisak i savladaju iskusne Fince, poslije 72 minuta igre Srbija je slavila trijumf 3:0 (25:20, 25:23, 25:15), te kao drugoplasirana ekipa iz C grupe obezbijedila mjesto u osmini finala.

Dobro su najbolji odbojkaši Srbije otvorili meč protiv Finske, ni traga od one nemoći prethodnih dana. Kolaković je malo izmijenio startnu postavu, organizaciju igre je povjerio mladom Nikoli Jovoviću, Lisinac je sa Podraščaninom činio blokerski tandem, primačku dijagonalu Nikić i Kovačević, igrali su i Atanasijević i Rosić. Od starta su Srbi kontrolisali situaciju na terenu. Servis je najzad ''proradio'', dobar učinak s osnovne linije omogućio je dobar napad, požrtvovano se igralo u odbrani. Izuzetno je raspoložen bio dizač srpskog tima pa su ''orlovi'' igrali vrlo raznovrsno, teško je bilo Fincima da čitaju akcije momaka u crvenim dresovima. Drugu od pet set lopti iskoristila je srpska reprezentacija za vođstvo od 1:0.

Daleko neizvjesnije bilo je u drugoj dionici, dugo se igralo poen na poen, rival je pružio snažniji otpor. U finišu su Srbi uspjeli da se odlijepe na tri poena viška 20:17, činilo se da slijedi laka završnica, međutim rival se nije predavao. Viđena je rezultatska klackalica, prevaga na strani Srbije bio je sjajni Nikola Kovačević, odlično se snalazio u situacijama kada je morao da napada preko dvojnog i trojnog bloka.

Tačku na ovaj dio utakmice, prvu set loptu iskoristio je Atanasijević, a sa dva osvojena seta, odnosno sigurnim jednim bodom iz utakmice sa Fincima, srpska reprezentacija je ''ovjerila vizu'' za osminu finala Evropskog prvenstva. Bio je to znak za selektora Kolakovića da u nastavku utakmice šansu da momcima koji su imali manju minutažu u prethodna dva susreta.

Rezervisti su sasvim dobro odradili posao, treba priznati da ni rival nije bio pretjerano motivisan, Finska je s dvije pobjede protiv Slovenije i Holandije još dan ranije potvrdila lidersku poziciju u grupi i direktan plasman u četvrtfinale EP. Ubjedljivo je aktuelni šampion dobio treći set, lako su ''Orlovi'' stigli do devet meč lopti (24:15), asom je Marko Ivović ''začinio'' kvalitetnu partiju tima u završnici grupne faze takmičenja.

Srbija je osvajanjem tri boda zauzela drugo mjesto u C grupi pa će u osmini finala igrati protiv domaćina, Danske, trećeplasirane u A grupi. Utakmica je na programu u utorak, od 20 časova.

SRBIJA: Kovačević 16, Jovović 2, Nikić 5, Atanasijević 7, Podraščanin 4, Lisinac 7, Rosić (libero), Ivović 5, Petrić 2, Rašić 2, Starović 7. Nije igrao: Petković. Selektor: Igor Kolaković.

FINSKA: Esko, Siltala 7, Sepenen 3, Sivula 14, Šumov 4, Mati Oivanen 7, Kerminen (libero), Miko Oivanen 1, Lehtonen 1, Tervaporti 3. Nisu igrali: Rajala, Kunari. Selektor: Tuomas Samelvuo.

(MONDO, Foto: cev.lu)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC