• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Izliječićemo naše klubove

Ministar omladine i sporta Srbije kaže da je privatizacija sportskih klubova samo sredstvo, a konačni cilj njihovo ozdravljenje.

 Udovičić: Izliječićemo naše klubove Izvor: MONDO

Vanja Udovičić je u intervjuu "Večernjim novostima" izjavio da je postojeći sistem finansiranja sporta "neodrživ" i da je potrebno unijeti "zdrave promjene" u pogledu načina na koji se novac poreskih obveznika raspodjeljuje u sportu.

"Potrebne su investicije, a ne samo potrošnja. Želimo da stvorimo sistem, red i generalno pozitivan ambijent, koji će privlačiti zdrav kapital u srpski sport. Na tome se radi temeljno i posvećeno i u narednom periodu ćemo izaći u javnost sa konkretnim rješenjima", rekao je Udovičić.

Ministar smatra da se više pažnje mora posvetiti školskom sportu i da ako Srbi žele da zadrže epitet sportske nacije, sport mora biti način života, dok sportska kultura mora da se razvija od malih nogu.

Prema njegovim riječima, prioritet je da se fizičko vaspitanje vrati u škole na velika vrata, a na pitanje kako, kada se sportske sale iznajmljuju privatnim sportskim klubovima, odgovorio da je "nedopustivo" da naša djeca budu podređena finansijskim interesima i da država tu "mora da uvede red".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC