• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Spremite se, Belgijanci!

Bez ikakvih problema, rezultatom 3:0, Srbija je u osmini finala Evropskog prvenstva u odbojci izbacila jednog od domaćina, Dansku.

 ODBOJKA: Spremite se, Belgijanci! Izvor: MONDO

Najbolji odbojkaši Srbije opravdali su epitet favorita u utakmici osmine finala EP protiv Danske, poslije 75 minuta igre branilac titule je slavio maksimalan trijumf 3:0 (25:17, 25:17, 25:22).

Plasman u četvrtfinale šampionata izabranika selektora Igora Kolakovića ni jednog trenutka se nije dovodio u pitanje. U svim elementima su Stanković i drugovi nadigrali Dance i sutra će na megdan rivalu koji kao i večerašnji, ne može da se pohvali značajnijom tradicijom u ovom sportu. Međutim, ponove li pristup iz ovog meča, ukoliko ne potcijene protivnika, plasman u polufinale biće sasvim izvjestan.

Servis je bio najjače oružje našeg tima u duelu sa Dancima, najzad je ''proradio'' početni udarac ''Orlova''. Učinkom s osnovne linije prednjačio je kapiten Dragan Stanković, nisu uspijevali Danci da ''umire'' servis iskusnog srednjeg blokera, pratio ga je Podraščanin, ali i Kovačević i Nikić.

U okolnostima kada je Srbija dobro servirala Danska nije imala miran prijem, dizač domaćina bio je na mukama u organizaciji napada svog tima, ova situacija je, s druge strane, olakšala posao blokerima aktuelnog šampiona.

O dominaciji ''Orlova'' u prilog govori činjenica sa su za osvajanje prve dionice imali čak deset set lopti, lako su početni period riješili u svoju korist.

U drugom setu gotovo identična slika, Srbi su osvajali poene u serijama. Nisu ritam našeg tima poremetile ni izmjene koje je pravio selektor Kolaković, a promijenio je praktično cijelu postavu, šansu je dao Lisincu (umjesto Stankovića), Staroviću (umjesto Atanasijevića), Petriću i Ivoviću (umjesto Kovačevića i Nikića). Jasno je, ima Srbija na ovom takmičenju ''dugačku klupu'' i to može biti jedan od aduta našeg tima u nastavku takmičenja.

SRBIJA: Kovačević 3, Stanković 5, Jovović, Nikić 7, Atanasijević 7, Podraščanin 9, Rosić (libero), Lisinac 5, Starović 8, Petrić 5, Ivović 2. Nije igrao: Petković. Selektor: Igor Kolaković.

DANSKA:Jensen 6, Knudsen 5, Gade, Sorensen 5, Jakobsen, Ditlevsen 15, Mikelson (libero), Kristiansen, Varmin 1, Stenderup, Hus. Nije igrao: Bonesen. Selektor: Fred Šturm.

Tek malo neizvjesnosti viđeno je u trećem setu, vezali su Danci tri poena, poravnali rezultat na 7:7. Međutim,brzo su vratili stvari na svoje mjesto najbolji odbojkaši Srbije (serija od 6:1). Šest poena prednosti imali su Srbi na drugom tehničkom tajm autu (16:10).

Da li su Danci bili impresionirani činjenicom da igraju protiv evropskog prvaka, tek, greškama su pomogli našem timu da dođe do pet meč lopti (24:19). Treću su iskoristili ''Orlovi'' za trijumf i potvrdu plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Srbija – Danska 3:0 (25:17, 25:17, 25:22)
Italija – Holandija 3:1(24:26,25:18,25:21,25:18)
Rusija – Slovačka 3:0 (25:20,25:14,25:21)
Poljska – Bugarska (u toku)

PAROVI ČETVRTFINALA (srijeda):

Orhus (Energi Arena, 4.700): Finska - Italija (17.00), Belgija - Srbija (20.00).

Gdanjsk (Ergo Arena, 10.200): Francuska - Rusija (17.00), Nemačka - pobednik meča Poljska - Bugarska (u toku).

Polufinala su na programu u subotu, 28. septembra u Kopenhagenu (Stadion Parken, 15.000), a finale u nedelju od 18 časova na istom mjestu.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC