• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srbija u polufinalu

Podmlađeni sastav Srbije pobijedio Belgiju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 3:1 i plasirao se među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

  ODBOJKA: Srbija u polufinalu Izvor: MONDO

"Orlovi" će braniti evropsko zlato osvojeno prije dve godine u Austrij!.

Najbolji odbojkaši Srbije u dramatičnom meču u danskom Arhusu savladali su Belgiju u četiri seta (25:22, 22:25, 30:28, 25:18) i zasluženo se plasirali u polufinale, gdje ih u subotu u Kopenhagenu čeka Rusija.

Tim Igora Kolakovića nije blistao, ali je bio najbolji onda kada je bilo najpotrebnije. Borba do posljednjeg poena viđena je u prva tri seta, četvrti je, kada su Belgijanci već bili potpuno slomljeni, lagano pripao mladom srpskom timu.

Rusija je u četvrtfinalu u Gdanjsku savladala Francusku sa 3:1 (25:17, 17:25, 25:22, 25:21). Italija je u Arhusu pobijedila Finsku sa 3:1 (23:25, 25:20, 25:22, 25:22), a u polufinalnom meču igraće sa pobednikom meča Nemačka - Bugarska. Polufinalne utakmice prvenstva Evrope i mečevi za medalje biće odigrani u subotu i nedelju u Kopenhagenu.

Srpski odbojkaši veoma koncentrisani su ušli u meč sa Belgijancima. Već poslije nekoliko minuta igre imali su prednost od pet poena (9:4). Manje iskusan rival nije imao rješenja za raznovrsan napad Srbije, dok je igra u odbrani bila na najvišem nivou, tako da su neki vrlo bitni poeni osvojeni iz bloka.

Prijem, smeč, servis... Kolaković za razliku od svog kolege nije imao razloga za brigu.

Djelovalo je sve besprijekorno, ali ponovo se potvrdilo da neiskusni "plavi" nemaju psihološku stabilnost kao neke prethodne generacije. Izabranici Igora Kolakovića imali su prednost 12:6, da bi Belgijanci za samo nekoliko minuta prišli na 13:12.

Umjesto da Srbija povede 15:12, sudije su "poklonile" čist poen Belgijancima i na taj način ih vratile u igru. Konačno, Belgija je jakim servisom stigla i do prvog vođstva 15:14.

"Crveni đavoli" su poveli i sa 18:16, ali je onda Dragan Stanković preuzeo servis i serijom 3:0 vratio prednost na stranu Srba. Sudije uzimaju još jedan poen Srbiji kod 20:19, Atanasijević je imao as servis, ali su arbitri ocijenili da je lopta završila u autu. Nikić koristi kontru za 22:20 i tu prednost uspjeli smo da sačuvamo do kraja.

Izjednačen početak drugog seta doveo je do tehničkog tajmauta Srbiju sa dva poena prednosti. I u ovom periodu igre "orlovi" su imali lijepu prednost 11:7, ali je Belgija ponovo iskoristila opuštanje protivnika i stigla do 16:15.

Vrlo brzo je Srbija preokrenula, kod 21:20 imala i kontru, ali je set izgubila 25:22. Belgija je izjednačila na 1:1.

Srbija je drugi dio svakog od prva tri seta odigrala vrlo loše. U trećem je dobro krenula vodila 7:5, ali je Belgija preokrenula na 9:7. Bila je izjednačena borba, ali smo mi pravili nedopustivo mnogo servis grešaka, pa su Belgijanci poene osvajali bez borbe.

Epilog toga su tri poena prednosti za "đavole" u završnici (20:17). Nastavili su "orlovi" da poklanjaju poene rivalu... Nikola Kovačević je konačno uspeo da ubaci snažne servise u polje rivala što se odmah odrazilo i na semafor - 21:21.

Belgija je u odlučujućim momentima imala pet set lopti, napad sa tri kontre i volšebnu odbranu Srbije "iz publike". Ništa "crveni đavoli" nisu iskoristili. Stiglo se do 28:28, servis je preuzeo Podraščanin i vezao dva poena za prednost "orlova" 2:1. Odlučujući 30. poen osvojio je Lisinac iz bloka.

U posljednjem setu sve je bilo jasno već poslije nekoliko minuta igre. Srbija je odigrala na krilima dobijene triler završnice trećeg seta, a Belgija više nije imala snage da učini nešto ozbiljno. O tome svjedoči i rezultat 25:18.

Srbija je u polufinalu. Bravo!!!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC