• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Jelena sa ruba poraza do polufinala!

Bravo, Jeco! Srpkinja u petak rano ujutru pobijedila je i Lusi Safarovu, pa će se protiv bolje iz meča Petra Kvitova - Na Li boriti za veliko finale.

 PEKING: Jelena sa ruba poraza do polufinala! Izvor: MONDO

Na rubu poraza bila je (8) Jelena Janković u meču četvrtfinala WTA turnira u Pekingu protiv Lusi Safarove.

Ali, kada je spasila brejk loptu za vođstvo Čehinje od 5:3 i servis u trećem, odlučujućem setu, prosto je "zbrisala" protivnicu u naredna dva gema i plasirala se u polufinale turnira na kojem je 2007. igrala finale, a godinu dana kasnije bila šampion.

U osmom međusobnom duelu sa Safarovom, "Džej Džej" je teško, poslije dva sata i 39 minuta igre, stigla do šeste pobjede - 6:7 6:7 (3:7), 6:4, 6:4.

Srpkinja, trenutno 11. teniserka svijeta, u polufinalu će igrati protiv bolje iz meča (4) Na Li - (9) Petra Kvitova.

Prelomni trenutak u duelu sa Safarovom bio je osmi gem trećeg seta, kada je 34. teniserka WTA liste pri vođstvu od 4:3 imala dvije šanse za brejk, vođstvo od 5:3 i servis za pobjedu. Međutim, kada se Jelena izvukla iz te situacije, osvojila je osam od narednih devet poena i zabilježila najtežu pobjedu do sada na turniru.

Prije Safarove, Jelena je rušila Anastasiju Pavljučenkovu (1:6, 6:4, 6:0), Galinu Voskobojevu (6:3, 5:7, 6:3) i onda u osmini finala Karlu Suarez Navaro nevjerovatnim rezultatom 6:0, 6:0!

U prvom setu, Jelena je imala set loptu pri vođstvu od 5:4, nakon što je u prethodnom gemu spasila brejk loptu protivnice, ali se Safarova izvukla i izborila taj-brejk. Srpska teniserka ga je počela sa tri izgubljena poena na svoj servis, pa joj na 1:6 nije bilo spasa.

U drugom setu, teniserke su razmijenile po brejk pri rezultatu 1:1, a kada je Jelena spasila brejk u petom gemu i došla do 4:4 osetila je nalet samopouzdanja - oduzela je servis protivnici i naredni gem dobila sa "nulom", pa je izborila treći set.

U njemu je viđena serija brejkova, čak četiri uzastopna od 1:1 do 3:3, poslije čega je Safarova svoju šansu prokockala, a Jelena nije! Plasmanom u polufinale Jankovićeva je otišla dva koraka dalje nego prošle sezone, što znači da je branila 140 bodova, a da već u džepu ima 450 i nagradu od 210.000 dolara.

Pobjeda u polufinalu donijela bi joj još 250 bodova, a potencijalna titula 1.000 bodova i ček na 860.000 dolara.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC