• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Prva pobjeda Borca m:tel!

Rukometaši Borca m:tel savladali u Beogradu Partizan 22:20 i upisali prvi trijumf u regionalnoj Gasprom južni tok ligi.

 SEHA: Prva pobjeda Borca m:tel! Izvor: MONDO

Prvenac Borca u SEHA ligi poslije pet kola i to na gostovanju Partizanu u Beogradu!

Poslije dobre igre i „prihvatljivog“ poraza od Metalurga rukometaši Borca m:tel napravili su korak dalje i u subotu priredili pravo iznenađenje savladavši Partizan u gostima 22:20.

Rezultat 10:10 na poluvremenu nagovještavao je još jednu neizvjesnu utakmicu, ali malo ko je vjerovao da Borac može do pobjede, prve u dosadašnjem toku regionalne lige.

Partizan je poveo na početku drugog dijela 11:10, a onda je uslijedio period od desetak minuta u kojima nije postigao pogodak, dok su na drugoj strani Borčevi igrači pogađali i stigli do 14:11.

U tim trenucima rukometaši Partizana nisu imali rješenja za visoko postavljenu 6-0 odbranu Borca, a Matičić je promašio i sedmerac i tako nastavio crnu seriju Partizana sa sedam metara na ovom meču.

Bio je to treći promašaj od četiri pokušaja sa sedam metara.

Partizan je tek u 43. minutu uspio da pogodi mrežu Blaževića za 14:12, ali uslijedio je odgovor Banjalučana koji su novom serijom 3:0 povećali prednost na pet golova – 17:12.

Marsenić je poslije tri uzastopna promašaja sa linije od sedam metara konačno pogodio za 17:13, ali je Borac nastavio u istom ritmu i održavao prednost od pet golova, sve do rezultata 20:15, a onda je uslijedilo blago opuštanje u redovima gostiju što je Partizan iskoristio da vrati neizvjesnost.

Gol po gol zabijali su rukometaši Partizana, a istovremeno promijenili odbranu na 5-1 i tako zaustavili nalete gostiju pa je tri minute prije kraja na semaforu stajalo 20:19.

Trener Borca Bojan Crnomarković zatražio je tajm aut svjestan da je njegovom timu prijeko potreban pogodak i poslije predaha on je i stigao, poslije šuta Obradovića.

Partizan je ponovo smanjio na 21:20, a onda je Bezbradica uveo svoj tim u posljednji minut sa dva gola prednosti. Odmah u sljedećem napadu isti igrač napravio je preoštar faul pa je Borac ostap sa igračem manje, ali golman Blažević koji je odlično branio na cijeloj utakmici bio je i u samom finišu nepremostiva prepreka za igrače Partizana.

Samo četrdeset sekundi prije kraja Blažević je odbranio zicer Đuričiću, a zatim je Partizan propustio i posljednju priliku da se izvadi iz kanala. Marsenić je promašio sedmerac i to je bio kraj, Borac je stigao do prve pobjede u SEHA ligi koja će sigurno uliti dodatno samopouzdanje Banjalučanima.

Borac su do pobjede vodili oni najiskusniji, Obradović, Trivundža i Mikić sa po pet postignutih golova, a Blažević je upisao 15 odbrana.

Kod Partizana najefikasniji su bili Rašić sa pet i Marsenić sa četiri pogotka, ali najbolji u poraženoj ekipi bio je golman Radovanović koji je upisao 18 odbrana.

(MONDO, Foto: MONDO/Arhiva)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

jamaj

ua borac?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC