• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Novak "samljeo" Nadala

Srpski igrač u finalu turnira u Pekingu nadigrao Španca (2:0), koji će mu od sutra zvanično preuzeti lidersko mjesto ATP liste.

 PEKING: Novak "samljeo" Nadala Izvor: MONDO

Novak Đoković uspio je da odbrani trofej na turniru u Pekingu.

On je u finalu nadigrao Rafaela Nadala rezultatom 6:3, 6:4 poslije sat i po vremena igre i četvrti put u karijeri podigao pehar Čajna Opena.

Đoković je u finalnom meču demonstrirao sjajan tenis. Njegov najljući rival u karijeri ovoga puta nije mogao da mu se suprotstavi na pravi način. Za razliku od većine prethodnih duela koji su odigrali, u Pekingu je dominirao Đoković.

Kada je na startu stigao do vođstva od 3:0, pokazao je da će Nadal samo uz pomoć magije moći da ga zaustavi. Za razliku od nekih ranijih duela, kao na primjer na US Openu, Nadal nije imao čarobni štapić.

Novak je lagano sa uspjehom završio posao u prvom setu, a onda je i u drugom bolje počeo (2:0). Nadal je pokušavao da ostavi bolji utisak, trudio se, ali činjenica da tokom cijelog meča nije uspio da stigne do brejk lopte, dovoljno govori da je srpski as sve vrijeme kontrolisao situaciju na terenu. Španac je pokušavao da drži priključak do devetog gema (4:5), a onda je Novak u velikom stilu i okončao duel.

VIDEO

Srpski as tako je uspio da se revanšira Nadalu za tri uzastopna poraza, u ukupno 38. njihovom susretu u karijeri. Nole je upisao 16. pobjedu protiv Španca, dok je Rafa do sada trijumfovao 22 puta.

Poslije impozantnog uspjeha - na 19 mečeva u Pekingu zabilježio 19 pobeda - Novak je izjavio da se u Kini zaista osjeća kao kod kuće.

"Ovo je definitivno jedno od najboljih mjesta u mojoj karijeri. Tenis je sve popularniji u Kini, organizacija je vrhunska i zaista je izvanredno igrati u Pekingu. Ovde uvijek nastupam sa zadovoljstvom i osjećam se kao kod kuće", rekao je Đoković.

Uprkos osvojenom trofeju u Pekingu, Novak će sutra i zvanično predati Špancu teniski tron.

"Čestitam Rafi, zaslužio je ove sezone da dođe do broja jedan poslije sjajnih partija koje je prikazao. Ja sam odigrao dobro ovdje u finalu, nadam se da ću zadržati takav ritam", dodao je srpski as, a zatim pozdravio brojnu publiku na kineskom, što je izazvalo brojne aplauze i ovacije sa tribina.

Rafael Nadal se poslije četvorogodišnje pauze vratio u Peking, ali nije uspio odmah i da osvoji titulu. Kaže da je ona pripala boljem.

"Nisam imao šansu da podignem pehar, jer sam igrao sam protiv prejakog rivala. Nije me stigao umor, niti sam u padu forme, već je Novak bio bolji od mene i zaslužio je pobjedu", rekao je Španac, koji će u ponedjeljak započeti 103. nedjelju na vrhu ATP liste.

(MONDO, foto: Beta/AP/David Goldman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC