• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEKING: Jelena nije mogla protiv Serene

Srpska teniserka u finalu Pekinga poražena od najbolje teniserke svijeta sa 2:6, 2:6.

 PEKING: Jelena nije mogla protiv Serene Izvor: MONDO

Jelena Janković je u finalu turnira u Pekingu nastavila sa dobrim partijama koje je cijele nedjelje prikazivala u Kini, ali je najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams bila nepremostiva prepreka.

Amerikanka je trijumfovala rezultatom 6:2, 6:2 i osvojila 56. trofej u karijeri, a deseti ove sezone.

Serena je tako stigla do sedme pobjede u karijeri protiv Jelene Janković, koja je sa druge strane slavila četiri puta, posljednji put 2010. godine.

A Džej Džej, koja je u Pekingu poslje dugo vremena prikazala konstantno dobru igru, baš kao nekada, kada je i trijumfovala na Čajna Openu (2008), imala je svoje šanse.

Ona je na startu meča imala priliku za brejk, ali nije uspjela da je iskoristi. Serena je to "kaznila", povela sa 3:0, što je za kalibar teniserke kakva je Amerikanka uvjek prevelika prednost. Jelena je do kraja prvog seta uspjela da osvoji dva gema.

Kao i na početku meča, Jelena je krenula silovito i u drugom setu. Krenula je da pritiska protivnicu, a onda je iskoristila treću brejk loptu za vođstvo od 2:1. Baš u tom trećem gemu dogodile su se stvari koje se ne viđaju često na teniskim terenima.

Tokom važnog poena Serena se odjednom savila a zatim je podigla glavu sva u suzama. Nešto ju je mučilo, ali interesantno na prvoj pauzi medicinski tajm-aut nije zatražila ona, već Jelena Janković.

Ta pauza ipak je izgleda više prijala Sereni, jer je po povratku na teren ponovo uspjela da uspostavi dominaciju i stigne do potpunog preokreta. Napravila je najbolja teniserka svijeta dva brejka, u međuvremenu dobila i dva gema na svoj servis, pa je povela sa nedostižnih 5:2. Srpska teniserka je imala priliku da produži duel, ali nije uspjela u tome već je brojnim greškama omogućila protivnici da brzo okonča meč u svoju korist - 6:2.

Jeleni, koja nije uspjela da osvoji 14. trofej u karijeri, ostaje za utjehu da su je dobre igre u Pekingu pogurale opet među 10 najboljih na svijetu, pa će od ponedjeljka biti osma teniserka na WTA listi.

Ona će i u godišnjoj WTA trci stići na osmo mjesto, što je ostavlja u konkurenciji za plasman na završni turnir sezone u Istanbulu, koji se igra krajem oktobra.

(MONDO, foto: Beta/AP/Andy Wong)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC