• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANGAJ: Novak lako prošao dalje, ali...

...u meču drugog kola Mastersa u Šangaju doživio povredu desnog skočnog zgloba, koja će mu možda praviti problema u narednim mečevima.

 ŠANGAJ: Novak lako prošao dalje, ali... Izvor: MONDO

Novak Đoković, prema navici, lako je pobijedio Španca Marsela Granoljersa, ponovo je momak iz Barselone dobio "krompir" u jednom od setova protiv Srbina, ali...

...nisu sve vijesti koje ove srijede oko podneva stižu iz dalekog Pekinga lijepe.

Tokom meča drugog kola pretposljednjeg Mastersa u sezoni, Đoković je povrijedio desni skočni zglob početkom drugog seta, kada mu je ukazivana pomoć. Uspio je da nastavi i rutinski dovrši posao protiv 36. na svijetu:

(1) Novak Đoković - Marsel Granoljers 6:2, 6:0.

U narednom kolu, zvanični šampion iz 2012. godine igraće protiv Italijana Fabija Fonjinija s kojim ima perfektan skor od 5:0 do sada.

Novak je počeo meč brejkom i držao prednost do 3:1, kada je propustio tri brejk lopte da još jednom oduzme servis Granoljersu. Što nije tada, jeste iz treće šanse pri vođstvu od 4:2, kada je rutinski dovršio set poslije 40 minuta borbe.

Kada je već bilo izvjesno da će meč biti završen brzo, pri vođstvu Đokovića od 2:0 u drugom setu, Novak je prilikom jednog trka i namještanja na bekhned u pokretu osjetio jak bol u desnom zglobu, odnosno stopalu, poslije čega je uslijedila bolna grimasa i medicinski tajm-aut.

Prošle godine, Đoković je u finalu Šangaja odigrao fenomenalan meč protiv Endija Mareja i dobio ga rezultatom 5:7, 7:6 (11:9), 6:3. To mu je donijelo zaradu od 669.450 dolara, uz 1.000 ATP bodova koje brani ove sezone. Pobjedniku Šangaja ove godine slijedi čak 729.725 dolara!

Zvanični ljekar turnira čiji je nagradni fond 6.211.445 dolara ukazivao je nekoliko minuta pomoć Novaku na dijelu tijela koji je već povređivao početkom ove godine. Kratka pauza nije ohladila drugog tenisera svijeta, ali i dalje prvog nosioca u Šangaju, koji se vratio na teren i uz poneku bolnu grimasu dovršio posao sa četiri gema u nizu.

Zanimljivo, pri rezultatu 6:2, 5:0, na servis Đokovića, Španac je došao do prve brejk lopte na meču, potom druge i treće, ali nijednu nije iskoristio, pa je Đoković realizacijom druge meč lopte završio posao poslije 72 minuta.

Nedavno, na US Openu, Đoković je Granoljersa pobijedio rezultatom 6:3, 6:0, 6:0, a do daljeg imaće perfektan skor od 3:0 u duelu sa godinu dana starijim rivalom. Inače, Granoljers je u prvom kolu Šangaja, dok je Đoković bio slobodan, izbacio Janka Tipsarevića rezultatom 6:4, 6:4.

Novak nikada nije izgubio ni od Fonjinija, 17. na ATP listi, koji će mu biti rival u trećem kolu. Italijan je dotle stigao dijelom i zahvaljujući povredi Tomija Robreda, koji mu je ranije u srijedu predao meč drugog kola pri rezultatu 7:6, 2:1. Đoković i Fonjini u 2013. godini sastajali su se dva puta, u Indijan Velsu i Monte Karlu, a Italijan je uspio da uzme jedan set.

Nedavno je, na turniru u Pekingu, Fonjini pokazao da igra odličan tenis, kada je vodio 1:0 u setovima i 4:1 u drugom protiv Rafaela Nadala, ali se tada uplašio pobjede i poslao Španca dalje. Na kraju, Nadal je stigao do finala što ga je prošlog ponedjeljka vratilo na prvo mjesto ATP liste, ali ga je u finalu lako pobijedio Đoković 6:4, 6:3.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Lintao Zhang)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC