• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (LŠ): Zvezda mora dobro da "zapne"

Trener aktuelnog prvaka Evrope svjestan da će kvalifikacije za Ligu šampiona ove sezone biti znatno teže nego prije.

 VATERPOLO (LŠ): Zvezda mora dobro da "zapne" Izvor: MONDO

Gusto sito do grupne faze Lige šampiona!

Vaterpolisti Radničkog, prošlosezonski osvajači Kupa Evrope, morali su da počnu kvalifikacije od prve faze, dok se Crvena zvezda uključuje u drugoj.

Ukupno 16 ekipa raspoređeno je u četiri grupe, po dva najbolja tima plasiraće se u posljednju rundu kvalifikacija, odakle će pobjednici četiri dvomeča obezbijediti mjesta u Ligi šampiona 2013/14.

Zvezda, koja ove sezone brani titulu osvojenu 1. juna na Banjici, na bazenu Tašmajdan će biti domaćin ruskim Sintezu iz Kazanja i Spartaku iz Volgograda, kao i holandskom Šurmanu.

Crveno-bijeli po kvalitetu svakako spadaju u prva dva na kvalifikacionom turniru, ali trener Dejan Savić ističe da je od velike važnosti biti najbolji...

"Naš cilj je da budemo prvi u grupi, kako bismo kasnije dobili lakšeg protivnika. Liga šampiona je ove godine jača i sistem takmičenja je drugačiji, nezahvalno teži", istakao je Savić na konferenciji za novinare.

Pored Zvezde i Radničkog, kvalifikacije igraju i povratnik Pro Reko, hrvatsko Primorje, grčki Vuljagmeni... a u opticaju su samo četiri "vize" za elitno takmičenje.

Za Zvezdu predstojeći turnir označava početak nove sezone, u kojoj brani i "duplu krunu" na domaćoj sceni.

"Imamo iste ambicije kao i prošle godine - prvo mjesto u prvenstvu i kupu, a dokle ćemo stići, pitanje je. Iako je Zvezda proljetos bila jaka, sigurno je bila iznanađenje za sve. Ove godine će drugačije da pristupaju igri s nama i sigurno će svi željeti da nam 'skinu skalp'", dodao je Savić.

Kapiten Andrija Prlainović podsjeća da je ekipa u prethodnom periodu igrala trening mečeve sa Partizanom, dok je na turniru u Sarajevu bila nekompletna.

"Ovo su prve prave utakmice i jako su bitne. Na kvalifikacionom turniru Lige šampiona ciljamo prvo mjesto", rekao je reprezentativac Srbije.

RASPORED
Zvezda u petak od 19 časova igra protiv Spartaka, u subotu od 17 časova protiv Šurmana, a u nedjelju u podne protiv Sinteza.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC