• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS: U programu za OI u Riju 64 sportista

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije usvojio je odluku kojom u programu za OI 2016. nalazi se 64 sportista iz individualnih sportova.

 OKS: U programu za OI u Riju 64 sportista Izvor: MONDO

OKS je saopštio da je od ukupnog broja sportista, deset u prvoj kategoriji, 29 u drugoj i 25 u trećoj kategoriji.

Osvajačima medalja u Londonu Milici Mandić, Ivani Maksimović i Andriji Zlatiću u prvoj kategoriji pridružilo se još sedam sportista - evropski šampioni u kajaku i atletici Dalma Benedek Ružičić i Asmir Kolašinac, bronzana sa Svjetskog prvenstva u tekvondou Ana Bajić, osvajači bronzanih medalja na Svjetskom prvenstvu u atletici Ivana Španović i Emir Bekrić, kao i pobjednici na Evropskom prvenstvu u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara.

Na osnovu usvojenih kriterijuma i ostvarenih rezultata u prethodnom periodu u kategorizaciju OKS ušli su i Tatjana Jelača (atletika), Romana Caran (mačevanje), Kristijan Fris (rvanje), Amela Terzić (atletika) i kajak dvosjed 200 metara.

U kategorizaciji OKS nalaze se na osnovu ostvarenih rezultata i reprezentacije - muška vaterpolo, muška i ženska košarkaška, muška i ženska odbojkaška i muška i ženska rukometna selekcija.

Izvršni odbor OKS je glasanjem odlučio da šef misije Srbije za Zimske olimpijske igre u Sočiju bude izvršni direktor OKS Damir Štajner.

On je informisao Izvršni odbor da je Srbija na osnovu trenutnog stanja na rang listama Međunarodnih sportskih federacija za Igre u Sočiju obezbijedila tri kvote u alpskom skijanju, dvije u nordijskom i jednu u biatlonu.

Konačan broj sportista Srbije koji će se takmičiti u Sočiju biće poznat 19. januara kada će i zvanično biti završen kvalifikacioni period.

Dosadašnji sportski direktor OKS Nikola Kuljača informisao je Izvršni odbor da usljed privatnih obaveza nije više u mogućnosti da obavlja tu funkciju. Njegovo mjesto zauzeće Damir Štajner, kako se ne bi prekinuo kontinuitet u radu tog sektora.

Na sjednici Izvršnog odbora donijeta je i odluka da se usljed nepravilnosti u korišćenju sredstava iz redovnih programa OKS isključuju tekvondo treneri Predrag Kovačić, Goran Petrović i Mario Dujić do kraja 2014. godine.

(MONDO/Agencije, foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC