• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Nevena prekida pripreme za OI?

Iz tabora najbolje srpske skijašice osuli paljbu po nacionalnom savezu, zbog nesprovođenja preuzetih obaveza.

 Zašto Nevena prekida pripreme za OI? Izvor: MONDO

Nevena Ignjatović, stoji u saopštenju njenog PR tima, primorana je da prekine pripreme za predstojeće Olimpijske igre u Sočiju, jer joj Skijaški savez Srbije nije uplatio predviđena sredstva za put i boravak u Austriji.

Ignjatovićeva je jedina skijašica u, za sada, tročlanoj srpskoj olimpijskoj ekspediciji.

"Tim najbolje srpske skijašice danas se susreće sa ogromnim problemima. Nevena Ignjatović, koja ima četiri A olimpijske norme, podršku Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i rodnog Kragujevca, ne nailazi na razumijevanje svoje matične institucije - Skijaškog saveza Srbije".

Pored otkazivanja treninga na glečeru Moltaler, pod znakom pitanja je i odlazak skijašice na prvi start Svjetskog kupa i četiri starta Evropa kupa u Finskoj.

"Stiče se utisak da SSS svjesno opstruiše Nevenine pripreme za Igre u Sočiju, od kojih nas dijele svega tri mjeseca, jer svojim nečinjenjem dovodi do toga da se jednoj od najboljih takmičarki iz cijelog regiona onemoguće treninzi neophodni za postizanje uspjeha".

Iz tabora Ignjatovićeve tvrde da je SSS je poslednji put iskazao interesovanje za nju kada je istraživao visinu sponzorskih ugovora, koje je takmičarka uspjela samostalno da obezbijedi za pripreme u periodu maj - oktobar.

"Međutim, kada je potrebno da izvršava obaveze prema skijašima, zbog kojih i postoji i prima novac iz budžeta Srbije, Savez ne odgovara na pozive i molbe".

Od SSS se na kraju saopštenja traži da "ispuni obaveze koje je sam preuzeo ili da javno saopšti da pripreme Nevene Ignjatović za trke Svetskog i Evropa kupa i Olimpijske igre nisu na listi njegovih prioriteta".

"Nejasno je da li skijaši postoje zbog Saveza ili Savez zbog skijaša? Da li je zadatak svakog sportiste da isključivo sam sebi omogući uslove da predstavlja Srbiju na Olimpijskim i drugim, za zemlju važnim, takmičenjima ili je to bar nekim dijelom i posao nadležnog saveza?"

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC