• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LINC: Ana lako do polufinala!

Na mjestu gdje je dva puta podizala pobjednički pehar, Ana Ivanović plasirala se u polufinale poslije pobjede nad Dominikom Cibulkovom - 6:2, 6:4.

 LINC: Ana lako do polufinala! Izvor: MONDO

Ana Ivanović jednostavno voli Linc.

Na mjestu na kojem je bila šampionka 2008. i 2011. godine, naša teniserka ove večeri plasirala se u polufinale i to pobjedom nad Slovakinjom Dominikom Cibulkovom.

Ana je bila bolja rezultatom 6:2, 6:4, tako da će se u subotu u polufinalu sastati sa Švajcarkinjom Stefani Fogel, s kojom do sada nikada nije igrala.

Drugi polufinalni par čine Angelik Kerber i Karla Suarez Navaro.

Ana je meč počela brejkom, koji je morala žestoko da brani pri vođstvu od 2:1, kada spasila tri brejk lopte i odigrala pet djuseva. Pri vođstvu od 4:2, Ana je ponovo napala Dominikin servis i iskoristila tek petu brejk šansu u tom gemu, nakon što je i Cibulkova imala dvije gem lopte. Vođstvo od 5:2 pretvorila je u 1:0 iz drugog pokušaja prilikom servisa u osmom gemu.

Cibulkova je napravila prbi brejk na meču na početku drugog seta i i povela 3:0 iako je Srpkinja u trećem gemu imala dvije brejk šanse. Međutim, pri rezultatu 1:3, Ana je napravila brejk, pa onda još jedan, tako da je očas posla stigla do prednosti od 4:3, koju je na trenutak ispustila prepustivši Dominiki naredni servis gem sa samo jednim osvojenim poenom (4:4).

Kada su mnogi u dvorani pomislili da bi Cibulkova mogla da iskoristi taj trenutak i uvede meč u treći set, Ana je napravila novi brejk, a onda uz mnogo muke i dvije spasene brejk lopte stigla nekako do 6:4, odnosno pobjede nad 23. teniserkom svijeta.

Sada je 2:2 u duelima Ivanovićeve i godinu dana mlađe Cibulkove, s tim da je Ana dobila posljednja dva duela, oba ove godine (Karslbad - 4:6, 6:3, 6:2).

Ana ima priliku da se plasira u treće finale Linca (nagradni fond 235.000 dolara, pobjednici ide 280 WTA poena). U prethodna dva finala bila je više nego uspješna, 2008. godine pobedila je Veru Zvonarevu 6:2, 6:1, a 2011. Peti Šnider 6:1, 6:2.

Prošle sezone, Srpkinja je ispala u četvrtfinalu od Kirsten Flipkens rezultatom 4:6, 0:6.

Protivnica za novo finale biće joj 23-godišnja Fogel, 47. na WTA listi koja je sve tri pobjede u Lincu ostvarila poslije gubitka prvog seta.
(MONDO,Foto: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC