• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana za pehar u Lincu

Srpska teniserka pobijedila Švajcarkinju Fogel (2:0) i izborila plasman u prvo finale poslije dvije godine.

 Ana za pehar u Lincu Izvor: MONDO

Ana Ivanović na dobrom je putu da poslije dvogodišnje pauze ponovo osvoji neki trofej.

Srpska teniserka izborila je plasman u finale turnira u Lincu, pošto je pobijedila tri godine mlađu Švajcarkinju Stefani Fogel sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, posle 67 minuta igre.

Dugo je srpska teniserka u prvom setu ispitivala kvalitete 58. igračice svijeta, sa kojom se do sada nikada nije sastajala. Ona je u petom gemu imala prvu priliku da protivnici oduzme servis, ali je nije iskoristila.

Fogel se ne samo hrabro držala, već je i priprijetila. Stigla je do dvije brejk prilike u sedmom gemu, ali je Ana ostala pribrana i skoncetrisana u tim trenucima, pa je uspjela da poravna rezultat (4:4). A onda je dočekala svoju priliku, pa je rivalki najpre oduzela servis, a zatim okončala set u svoju korist.

U istom ritmu krenula je Ivanovićeva i u nastvaku duela. Odmah na startu napravila je brejk, iskoristivši tek četvrtu priliku, a onda je neočekivano lako izgubila stečeno, jer je Fogel uzvratila istom mjerom - 1:1.

Neizvjesnost je potrajala do sedmog gema, kada je Ana opet uspela da stigne do prednosti. Na servis protivnice imala je 40:0, ali je opet iskoristila tek treću priliku za brejk (4:3). Ispostavilo se da je to bila nedostižna prednost za Fogelovu, koja u karijeri još uvijek nije osvojila WTA trofej.

Ana će za borbu za treći pehar u Lincu u karijeri igrati protiv pobjednice drugog polufinalnog duela između Karle Suarez Navaro iz Španije i Nemice Angelik Kerber.

Prethodna dva puta kada je igrala finale u Lincu bila je uspješna - 2008. bila je bolja od Ruskinje Vere Zvonareve, a 2011. od Švajcarkinje Pati Šnider.

Sa Karlom Suarez Navaro, 18. igračicom sa WTA liste, sastala se samo jednom do sada, na turniru u Dohi prošle sezone, i dobila je meč jer je protivnica predala u drugom setu. Pozitivan skor Ivanovićeva ima i sa Njemicom. Odigrale su četiri duela, a Ana je dobila tri, od čega je ove sezone ostvarila čak dvije pobjede. Srpkinja je slavila u Madridu i u meču plej-ofa Fed kupa, a 10. na svijetu u Tokiju.

Ana bi u slučaju trijumfa na turniru u Austriji stigla do prve titule poslije Balija 2011. godine, odnosno 12. u karijeri.

Turnir u Lincu igra se za nagradni fond od 235.000 dolara, a pobjednica će zaraditi 32.000 evra i 280 WTA bodova, dok će poražena finalistkinja inkasirati 16.000 evra i 200 WTA bodova.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC