• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANGAJ: Delpo otkazao finale Đoković - Nadal

Mnogi su očekivali 39. duel Đokovića i Nadala, odnosno drugo "kinesko" finale dvojice najboljih u sedam dana, ali se to neće dogodit.

 ŠANGAJ: Delpo otkazao finale Đoković - Nadal Izvor: MONDO

Opet Nole - Rafa?

Neće moći!

Huan Martin Del Potro otkazao je 39. duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, odnosno drugo "kinesko" finale u sedam dana, ali se to neće dogoditi.

U finalu Mastersa u Šangaju, za razliku od prošlonedeljnog turnira u Pekingu, igraće Novak Đoković i Huan Martin Del Potro. Argentinac je zaustavio Španca u subotu u odličnom polufinalnom duelu i prekinuo neprijatnu tradiciju u mečevima sa Rafom.

(2) Rafael Nadal - (6) Huan Martin Del Potro 2:6, 4:6.

Del Potru je ovo bila osma pobjeda nad aktuelnim "Brojem 1" u svjetskom tenisu, protiv Nadala kao prvog ima tri trijumfa, protiv Rodžera Federera takođe, a protiv Đokovića ima dvije.

Poslije pet uzastopnih poraza od Nadala, Delpo je stigao do pobjede poslije više od četiri godine (!?) zahvaljujući hrabroj i ofanzivnoj igri. Izašao je na teren kao da mu se ništa negativno nije događalo u mečevima sa Nadalom, od polufinala US Opena 2009. godine, kada je bilo 6:2, 6:2, 6:2 za 25-godišnjeg Argentinca.

U prvom setu, Delpo je vezao četiri gema u nizu, kada je konačno Rafa uspio da se "upiše", a potom je lijevoruki Španac imao brejk loptu na 4:1. Kada je Del Potro to poništio, brzo je stigao do 1:0 u setovima. Servirajući u osmom gemu dobio je Nadala sa "nulom".

Plasmanom u polufinale Šangaja, poslije finala Pekinga koje mu je donijelo povratak na prvo mjesto na svijetu, Nadal je zaradio novih 360 ATP bodova, dok će Đoković ostati na istom samo ako u nedelju odbrani titulu. U suprotnom, izgubiće 300 bodova, jer za finale Mastersa sledi 700, a za titulu 1.000.

Trenutno, Nadal ima 11.160 bodova, a Đoković 11.120. Dakle, narednog ponedeljka razlika će biti ili 400 ili 700 bodova, u zavisnosti od ishoda finala. Do kraja sezone, Đoković brani 1.520 poena u Parizu (prvo kolo) i Londonu (titula), dok Nadal ne brani ni poen.

Rafa je prvi uzeo gem u drugom setu i onda imao dvije brejk lopte za 2:0, ali ih nije iskoristio pa je i sam "brejknut" iz četvrtog pokušaja. Ovaj brejk Del Potro je uz malo problema potvrdio (3:1), a Nadal je imao šansu za ribrejk i pri rezultatu 3:2. Previše šansi ispustio je Nadal, tako da je kod 4:3 za rivala stigao samo do "djusa", a potom glatko izgubio gem pri vođstvu Del Potra od 5:4.

Za sat i 46 minuta, Del Potro je izborio treće finale Mastersa u karijeri, u kojem će ga u nedelju sačekati zvanični šampion Šangaja, Đoković. Biće to 13. duel dvojice tenisera, Novak ima devet pobjeda, a pet u posljednjih šest susreta.

Ove sezone, sastajali su se tri puta. Prvi duel, u Dubaiju, pripao je Đokoviću (6:3, 7:6), naredni u Indijan Velsu otišao je na stranu Del Potra (4:6, 6:4, 6:4), a onda je uslijedio pravi teniski klasik na Vimbldonu, koji je dobio Đoković (7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3). Sva tri duela bila su polufinala, sada je red na finale, što se njima dvojici nikada do sada nije dogodilo!

Igrali su, doduše, "malo finale" na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, duel za bronzu, koji je pripao Del Potru.

(MONDO,Foto: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC