• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonski rukometaš za MONDO: Volim Partizan

Snimak makedonskog rukometaša Naumčeta Mojsovskog kako bodri Partizana u Pioniru obišao je region.

 Makedonski rukometaš za MONDO: Volim Partizan Izvor: MONDO

Rukometaš Naumče Mojsovski u centru pažnje je makedonske sportske javnosti zbog toga što je na utakmici košarkaške Evrolige "uhvaćen" kamerom kako u beogradskom Pioniru sa 8.000 pristalica Partizana skače, pjeva i bodri crno-bijele protiv Fenerbahčea.

Snimak su iskoristili navijači ljutog rivala Vardara, s ciljem da jednog od glavnih igrača Metalurga izbace iz ritma. Dočekale su ga uvredljive poruke i povici, ali to im nije pomoglo.

Naprotiv!

Pozvali smo Mojsovskog, a on je bez problema pristao da priča na temu za koju kaže da nije tabu. Za MONDO otkriva od kada traje i kolika je njegova ljubav prema Partizanu i crno-bijeloj boji.

"Nije nikakva tajna da navijam za Partizan. To je porodična tradicija i od kada znam za sebe crno-bijela boja mi je u srcu. Prvu put sam bio na utakmici Partizana 1987. na JNA, igrao se derbi sa Crvenom zvezdom, ne znam kako se završio, ali znam da se tada stvorila neraskidiva veza"
, počeo je 33-godišnji rukometaš.

Pogledajte atmosferu iz Pionira.

Nije bilo prijatno, ali je i te kako znao da iznese teret. Krcatu dvoranu "Boris Trajkovski" zajedno sa saigračima utišao je pobjedom 26:18. Mojsovski je sa osam golova bio prvi strijelac Metalurga.

"Malo se oko svega digla prašila pred duel sa Vardarom, što je u Makedoniji veliki rukometni derbi. Navijači našeg rivala su iskoristili taj snimak iz Pionira da naprave pritisak na mene. Pripremili su i transparent, ali sve je to imalo kontraefekat", kaže dugogodišnji reprezentativac naših komšija.

Mlađi navijači u Makedoniji zamjeraju starijima zbog toga što navijaju za klubove van granica svoje države.

"Nove generacije to ne mogu da razumiju. Odrastao sam u staroj državi, imao sam izbora za koga da se opredijelim i smatram da je normalno što navijam za Partizan. U Makedoniji ima puno navijača Crvene zvezde, Hajduka, Partizana... Recimo, veći dio Skopljanaca je za Zvezdu, a Bitolja za 'parni valjak'. Navijači koji se bune ne mogu da shvate kako to da podržavamo Partizana kada su Grobari istakli transparent 'Kosovo je Srbija - Makedonija je Grčka'".

U Srbiji je klupski rukomet mnogo manje popularan i uspješan nego u Makedoniji. Ipak, Mojsovski ima jedan dječački san...

"Za mene bi ostvarenje tog sna bilo da odigram barem jednu sezonu u dresu Partizana. To bih učinio za džabe, bez novca... Kada sam bio gost u popularnoj emisiji kod učesnika posljednje 'Farme' Žarka Berbera, pitao me je šta nikada ne bi uradio u životu, a ja sam mu odgovorio da nikada ne bih obukao dres Crvene zvezde".

Beograd je njegova česta stanica. Kad god je u glavnom gradu Srbije završi ili u Pioniru da bodri košarkaše, ili u Humskoj gdje podršku daje crno-bijelim fudbalerima.

"Kad god mi se ukaže prilika dođem da bodrim Partizan. Vrlo često sam u Beogradu... Ove godine smo imali pripreme na Zlatiboru, iscenirao sam povredu samo da bih došao u Beograd, kao na preglede, a u stvari želio sam da gledam derbi. Po mene su na Zlatibor došli drugovi iz Skoplja, pa smo zajedno išli na utakmicu. Inače, malo, malo pa sam kod doktorke Marijane (smijeh)".



U Metalurgu ima i zvezdaša. Zanimljivo da Darko Stanić nije najveći.

"On kaže da ne razumije to sa Delijama i Grobarima, ali da ističe da je navijač Crvene zvezde. Ipak, mi u Metalurgu imao jednog velikog zvezdaša, to je Vančo Dimovski. Nisu samo mene snimili na utakmici u Beogradu, i njega su. Nedavno je uhvaćen kada je u paketu došao da gleda košarkaše Zvezde protiv Panatinaikosa i fudbalski derbi sutradan", odaje svog klupskog druga Mojsovski.

Na pitanje da li je istina da je u kumovskoj vezi sa jednim od vođa navijača Partizana potvrdno odgovara.

Neće još dugo čekati da dođe u Pionir da bodri svoj Partizan. Sa nestrpljenjem iščekuje 19. decembar i ponovni susret sa "parnim valjkom" koji će voditi bitku za Top 16 protiv moskovskog CSKA.

Ima još malo vremena i prilika, jer onda slijede pripreme za Evropsko prvenstvo i odlazak u Dansku, gdje Makedonija želi da barem ponovi rezultata od prije dvije godine iz Kombank arene.

(V. Sukdolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC