• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZOI: Retro Bosanci u Sočiju

Reprezentativci BIH na Zimskim olimpijskim igrama u Rusiji nastupiće u opremi koja će imati "pahuljicu", čuveni znak Igara u Sarajevu 1984. godine.

 ZOI: Retro Bosanci u Sočiju Izvor: MONDO

Takmičari Bosne i Hercegovine nastupaće u Sočiju u odijelima sa grbom Olimpijskog komiteta BiH, ali i logotipom "pahuljica" sa Zimskih olimpijskih igara održanih prije gotovo tri decenije u Sarajevu.

Oni će na rukavima opreme imati i tri zvjezdice, koje će simbolizovati po deset godina, tačnije ukupno 30 godina od održavanja Olimpijskih igara u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Kako je za agenciju Anadolija izjavio Bojan Zec iz marketinške agencije koja radi za OKBiH, korišćen je originalni dizajn sportske opreme sa Olimpijskih igara iz Sarajeva, a redizajn je uradio Samir Plasto, ugledni sarajevski konceptualni umjetnik.

Sportisti Bosne i Hercegovine uskoro bi trebalo od Međunarodnog olimpijskog komiteta da dobiju potvrdu da li će moći da nastupe u retro opremi.

ZOI u Sočiju na programu su od 7. do 23. februara 2014. godine, a BIH bi trebalo da predstavljaju šest sportista - sankaš Haris Bešlić, skijaši Igor Lajkert, Žana Novaković i Marko Rudić, Tanja Karišik u disciplinama skijaško trčanje i biatlon, kao i Mladen Plakalović, takođe u skijaškom trčanju.

(MONDO, Foto: ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC