• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Bez favorita u Superkupu Evrope

Treneri Crvene zvezde i Radničkog složni u ocjeni da će meč između aktuelnog šampiona Evrope i osvajača Evrokupa biti izuzetno zanimljiv.

 VATERPOLO: Bez favorita u Superkupu Evrope Izvor: MONDO

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca sastaće se u subotu od 20 časova u Bečeju, u meču za trofej Superkupa Evrope.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić i njegov kolega iz Radničkog, Dejan Jovović, složni su u ocjeni da će utakmica biti izuzetno zanimljiva i da je teško izdvojiti favorita.

U prethodnom duelu ova dva tima, nedavno u prvenstvu Srbije, slavili su Kragujevčani 8:7.

"Igrali smo slabo u prošlom meču protiv Radničkog, a oni su odigrali zrelo. Ako neko baš mora da bude favorit, onda je Radnički blagi favorit, upravo zbog te utakmice", rekao je Savić na konferenciji za novinare u Bečeju.

Savić je istakao da njegova ekipa nije trenirala peterce i ocijenio da će utakmicu odlučiti "agresivnost i psihički momenat". On je rekao da je dobro što se ovako važna utakmica igra u Bečeju.

"Trudimo se da popularizujemo ovaj sport, ali ne znam koliko je moguće uopšte popularizovati vaterpolo u gradu kakav je Bečej. Želimo Bečeju da uskoro dobije prvoligaša", dodao je on.

Trener Radničkog iz Kragujevca Dejan Jovović rekao je da očekuje neizvjesnu utakmicu i da ne smatra svoju ekipu favoritom.

"Samo takmičenje u Superkupu je za cijeli život, svi smo spremni da pružimo maksimum. Ako izgubimo sportski ću čestitati kolegi. Ne mogu da kažem da smo favoriti, mislim da će biti neizvjestan meč do kraja. Vježbali smo peterce, ali utakmicu će odlučiti 'ekstra' igra nekog igrača", rekao je Jovović.

On je dodao da Miloš Korolija nije spreman i da neće igrati, ali da će Srđan Vuksanović biti u timu.

Vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da je velika stvar za srpski vaterpolo to što dva domaća tima igraju u Superkupu Evrope.

"Velika je stvar za srpski vaterpolo da dvije domaće ekipe igraju u Superkup Evrope. Nadam se da ćemo pružiti dobru predstavu. Obje ekipe žele trofej, motiva neće nedostajati".

"Drago mi je što se ovaj meč igra u Bečeju, to je ostvarenje dječačkog sna, svi se sjećamo kako je igrao Bečej prije desetak godina. Želim Bečeju da se što prije vrati u prvu ligu", dodao je Prlainović.

Vaterpolista Radničkog Filip Filipović, takođe je rekao da je za srpski vaterpolo veliki uspjeh plasman dvije domaće ekipe u Superkup Evrope.

"Rezultat je u prvom planu. Mislim da neće biti lijepa utakmica. Drago nam je što igramo u Bečeju, gradu vaterpola. Ovo je veliki dan i za srpski vaterpolo. Ne dešava se svake godine da su oba učesnika Superkupa iz Srbije", kazao je Filipović.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC