• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Možda protiv Srbije

Najbolji teniser Švajcarske uskoro će odlučiti da li će igrati protiv Novaka Đokovića i ekipe u Dejvis kupu.

 Federer: Možda protiv Srbije Izvor: MONDO

Rodžer Federer 2013. godine nije bio dio nacionalnog tima u Dejvis kup takmičenju.

Sjajni Švajcarac, za kojeg mnogi smatraju da se nalazi na zalasku fantastične karijere, ne isključuje mogućnost da bi u 2014. mogao da pomogne svojoj ekipi u borbi sa Srbijom u prvom kolu Svjetske grupe.

"Odluku o nastupu u Dejvis kupu donijeću u narednih nekoliko nedjelja. U ovom trenutku stvarno nemam ideju šta bi moglo da se dogodi po tom pitanju. Bez obzira na sve Švajcarska ima sjajnog igrača Stena Vavrinku, koji je odigrao sjajno u 2013. godini i sada nas je dvojica u top 10", izjavio je Federer za sajt sponzorske firme, banke "Kredit svis".

On je dodao i da je Đoković potpuno u pravu kada je u Londonu izjavio za njega da više nije agresivan kao nekad.

"Istina je da više nisam brz i da ne igram na najvišem nivou, ali i dalje mogu da se borim sa najboljima i to me čini pozitivnim. Povreda leđa uslovila je da treniram slabije zbog čega sam izgubio i na samopouzdanju. Igrao sam više ofanzivno iz straha od povrede i izgubio sam na agresivnosti. Nekako sam postao drugačiji igrač i sada mi je potrebno vrijeme da se vratim starom sistemu igre", rekao je osvajač 17 grend slem trofeja i dodao da će se tokom decembra naporno pripremati u Dubaiju za novu sezonu, koju će početi na turniru u Brizbejnu dva dana uoči Nove godine.

Federer, koji je godinama bio nezamjenljiv na vrhu ATP liste i rekorder je po broju nedjelja provedenih na "broju jedan" (302, a 237 u nizu, što je takođe najviše u istoriji) izjavio je da su na čelu sada definitivno najbolji - Rafael Nadal i Novak Đoković.

"Njih dvojica bili su dominantni ove sezone i jasno je da su bolji od ostalih. Mislim da je Rafa zasluženo okončao godinu na prvom mjestu jer je osvojio dva grend slem trofeja", zaključio je Federer, koji za nacionalni tim nastupa od 1999. godine i upisao je 58 mečeva.

Trenutno šesti igrač svijeta posljednji put za Dejvis kup reprezentaciju Švajcarske igrao je u septembru 2012. kada je sa dvije pobjede doprinio pobjedi tima nad Holandijom u meču plej-ofa Svjetske grupe u Amsterdamu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Matt King)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC