• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAGBI: Banjalučki "zečevi" u eliti Srbije!

Ragbisti "Bijelih zečeva" iz Banjaluke osvojili su Drugu ligu Srbije i na najljepši mogući način spustili zavjesu na premijernu sezonu.

 RAGBI: Banjalučki "zečevi" u eliti Srbije! Izvor: MONDO

U finalnoj utakmici plej-ofa Druge lige "zečevi" su savladali Radnički iz Beograda sa 28:6 i od iduće će se takmičiti u mnogo jačoj konkurenciji sa Dorćolom, Crvenom zvezdom, Partizanom, Radničkim iz Nove Pazove i niškim Carom Lazarom.

"Ove sezone osvojili smo premijerno prvenstvo Republike Srpske, a šlag na tortu je osvajanje prvog mjesta u Drugoj ligi Srbije. Pokazali smo da se uz veliku ljubav, volju i odricanja, uz minimalna novčana sredstva mogu postići odlični rezultati. Trenutno imamo 30 članova i pored takmičarske ekipe posvećeni smo radu sa juniorima i kadetima", rekao je trener i kapiten kluba Sreten Zec za "Glas Srpske".

Iako postoje samo 18 mjeseci, "zečevi" su pokazali da je osnivanje ragbi kluba u Banjaluci bio pravi potez. Koliko je to imalo odjeka u drugim sredinama govori i podatak da su osnovani i klubovi u Stanarima (Rudar), Novom Gradu (Novi gromovi), koji su se i takmičili u Prvoj ligi Republike Srpske. Nedavno su formirani klubovi u Drvaru (Ratnici) i još jedan klub u Banjaluci - Čelični veprovi.

"Svakom novom utakmicom u Republici Srpskoj raste interesovanje za ragbi sa 13 igrača, tako da ćemo u novom prvenstvu i Kupu Srpske imati bar dva kluba više", podvukao je Zec i dodao da su "zečevi" samo dva puta dobili jednokratne pomoći od jedne banke i osiguranja, a da su sve ostalo plaćali iz svog džepa.

Pored ligaškog takmičenja i Kupa Srpske, u idućoj sezoni postoji realna mogućnost da prvi zvanični meč odigra i reprezentacija Republike Srpske.

"Pauzu između dva prvenstva iskoristićemo za formiranje reprezentacije Republike Srpske, a već smo preliminarno dogovorili utakmice sa Pakom (dio Francuske oko Avinjona i Marselja u kojem je nastao ragbi 13 u Francuskoj) i selekcijom Libana", rekao je Zec.

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC