• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje SP u rukometu! Naprijed, Srbija!

Vrijeme je za rukomet, opet! Danas u Srbiji počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu.

 Počinje SP u rukometu! Naprijed, Srbija! Izvor: MONDO

Srbija je 2012. godine bila domaćin Evropskog prvenstva u rukometu i Srpkinje su stigle do polufinala, ali su ostale bez medalje iako su dale sve što su imale, možda i više od toga.

Danas, u smiraj 2013. godine, Srbija je opet domaćin, ali Svjetskog prvenstva.

Budimo opet uz njih i pomozimo im da nas ovog puta obraduju s medaljom, one su to zaslužile! Počinje Mundijal, naprijed Srbija!

Sve oči biće okrenute ka Nišu! Utakmicom Srbija - Japan u niškom Čairu počinje 21. po redu Svjetsko prvenstvo za rukometašice, na kojem će izabranice Saše Boškovića pokušati da naprave korak više u odnosu na prošlogodišnji šampionat Evrope i popnu se na pobjedničko postolje.



Srbija će treći put za kratko vrijeme biti domaćin velikog sportskog takmičenja. Poslije kontinentalnih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji došao je red da se ugoste najbolje rukometašice svijeta.

Selektor Bošković ocijenio je da je Svetsko prvenstvo za žene jače od takmičenja za muškarce i dodao da njegova ekipa jedva čeka start šampionata.

"Mi smo veoma raspoloženi, spremni smo i jedva čekamo da startujemo na meču sa Japanom. Ovo je veoma kvalitetno prvenstvo. SP za žene je mnogo jače od onog za muškarce, prije svega zbog toga što ovdje imamo reprezentacije Brazila, Južne Koreje i Angole koje su izuzetno jake. Utakmicu sa Brazilom igraćemo u Nišu, pa će ovdašnji navijači u to moći da se uvjere", rekao je Bošković.

Prvu utakmicu na SP selekcija Srbije igra danas protiv Japana u niškoj hali Čair.

"Japanske igračice su niske i brze i sa njima smo se upoznali samo preko video snimaka. Još ne znamo koju taktiku ćemo primjeniti. Utakmica se ne dobija u hotelskoj sobi uz snimke. Kada izađemo na teren daćemo sve od sebe da pobijedimo", poručio je Bošković.

Reprezentativka Srbije Ivana Milošević rekla je da se ekipa raduje što prvu fazu takmičenja igra u Nišu.

"Ovo prvenstvo će biti teško i mi ćemo dati 150 posto na terenu. Borićemo se za svaku loptu. Radujemo se što ovu grupu igramo u Nišu, jer ovaj grad voli rukomet i znamo da će hala biti puna na svakoj utakmici", rekla je Miloševićeva.

Njega saigračica Biljana Filipović kazala je da vjeruje da će ekipa ispuniti očekivanja javnosti i navijača.

"Kao što je hala Pionir hram košarke, tako je Čair hram rukometa. Znamo da ćemo imati punu podršku publike, a mi ćemo se truditi da nikoga ne iznevjerimo", navela je ona.

Meč sa Japanom igra se danas u Čairu od 18 sati. Pored Srbije i Japana, u B grupi takmičiće se još Danska, Brazil, Alžir i Kina.

Šampion Evrope, selekcija Crne Gore, igraće u A grupi u Beogradu sa reprezentacijama Holandije, Francuske, Južne Koreje, Dominikanske Republike i Konga, učesnici C grupe u Zrenjaninu su Španija, Argentina, Poljska, Angola, Norveška i Paragvaj, a Novi Sad je domaćin D grupe u kojoj su Mađarska, Češka, Rumunija, Tunis, Australija i Njemačka.

Plasman u drugu rundu obezbijediće po četiri prvoplasirane ekipe. Odmah poslije takmičenja po grupama uslijediće nokaut faza, utakmice osmine finala i četvrtfinala u Novom Sadu i Beogradu, dok će polufinale i finale biti održano u Beogradu.

Finalni meč SP zakazan je za 22. decembar u Beogradskoj areni.

Titulu brane olimpijske šampionke Norvežanke, a glavnog konkurenta imaće u selekciji aktuelnog prvaka Evrope, Crne Gore.

Prvenstvo svijeta za rukometašice na svečanoj ceremoniji od 17.15 sati u niškom Čairu otvoriće predsjednik Međunarodne rukometne federacije Hasan Mustafa, a u ime domaćina prisutnima će se obratiti ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

(MONDO/Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC