• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbija jedva preko Japana!

Srpske rukometašice "otvorile" su šampionat svijeta pobjedom, uz ne baš sjajnu igru. Protiv Japana u Nišu 28:26 (10:13).

 RUKOMET (SP): Srbija jedva preko Japana! Izvor: MONDO

Najefikasnija u timu Srbije bila je Andrea Lekić sa šest pogodaka.

Sanja Damnjanović svih pet golova je dala u drugom poluvremenu (četiri iz sedmerca), a po pet puta su mrežu zatresle i odlične Svetlana Ognjanović i Marija Lojpur.

Brzonoga Katarina Krpež postigla je tri, a Popović, Cvijić, Filipović i Živković po jedan pogodak.

Tim Saše Boškovića u finišu prvog poluvremena je doživio hendikep, kada je Jelena Popović dobila jak udarac u nos i morala da završi utakmicu. Ostaje nada da nije riječ o prelomu...

Mečom u niškoj dvorani Čair svečano je otvoreno Svjetsko prvenstvo, čiji će domaćini biti još Beograd, Novi Sad i Zrenjanin.

Ostale utakmice prvog kola B grupe na rasporedu su u subotu, a sastaće se Brazil - Alžir i Danska - Kina. Srbija u nedjelju (18.00) u drugom kolu dočekuje Alžir.



TOK UTAKMICE

Japanke su agresivnom odbranom od samog početka poremetile organizaciju napada reprezentacije Srbije, koja je praktično cijelo poluvreme provela u rezultatskom deficitu.

Prvi gol za srpsku selekciju postigla je Andrea Lekić poslije punih sedam minuta, a Katarina Krpež u 10. minutu donijela jedino izjednačenje - 2:2.

Rukometašice Japana su brzim akcijama i pravljenjem viška na krilu povele 3:6, zatim iz kontri povisile na rekordnih 3:8.

Srpkinje su u narednih šest minuta napravila seriju od 4:0 (7:8 - 23. minut), ali su u roku od dva minuta vraćene tamo gdje su bile - 7:11. Marija Lojpur vezala je dva pogotka sa linije šest metara, međutim, odbrana nije funkcionisala kako treba i poslije 30 minuta smo još dobro prošli sa tri gola deficita - 10:13.

Najzaslužnija za to svakako je bila Katarina Tomašević, koja je odbranila tri sedmerca, uz još jedan "čist" promašaj Japanki.

Srbija je konačno uhvatila priključak, kada su na intervencijama drugog golmana Srbije, Jovane Risović, građeni uspješni napadi i anuliran deficit od 13:17.

U 43. minutu Lojpur je donijela i prvo vođstvo (18:17), nakon čega je pet minuta trajala rezultatska "klackalica".

Prekinula ju je Andrea Lekić efektnim golom na asistenciju Ivane Živković (22:20), a tada je već postalo očigledno da je protivnička ekipa žestokim ritmom potrošila svoje zalihe energije.

Uslijedio je period gotovo egzibicione igre Srpkinja, maksimalno vođstvo od 28:23, nakon čega je u posljednja tri minuta došlo do opuštanja. Japanke su imale i igrača više, presingom su iznudile neke greške domaćeg tima, ali imale su vremena samo da ublaže poraz - 28:26!

Prva utakmica je uvijek teška, pobjeda je najvažnija, ali igra srpske reprezentacije mora da bude mnogo bolja.

(MONDO, Foto: Beta/Saša Đorđević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC