• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): I Udovičić pomogao za preokret

Ministar omladine i sporta u poluvremenu savjetovao srpske rukometašice, koje su potom nadoknadile tri gola zaostatka i savladale Japan.

 RUKOMET (SP): I Udovičić pomogao za preokret Izvor: MONDO

U premijernom meču Svjetskog prvenstva za žene koje se održava u Srbiji, srpska reprezentacija je poslije preokreta pobijedila Japan u Nišu - 28:26 (10:13).

Selektor Saša Bošković rekao je poslije meča da su njegove izabranice počele dosta nervozno, ali da je na kraju presudila velika želja za uspjehom.

"Počeli smo loše, promašili tri-četiri zicera i onda se kod djevojaka uvukla nervoza. Loše smo odigrali nekoliko pasova, nije da djevojke nisu htjele, jednostavno tako je to kod žena, morate da ih razumijete. Ja ih razumijem. Iz utakmice u utakmicu sve će biti bolje", izjavio je Bošković poslije neizvjesne borbe u niškom Čairu.

On je istakao da su igračice konsolidovale redove poslije slabog prvog poluvremena.

"Kad smo se malo smirili i ponovili akcije, počeli smo da dajemo golove i problema nije bilo. Presudila je velika želja za uspjehom", zaključio je Bošković.

Lijevi bek Sanja Damnjanović otrkila je zanimljiv detalj koji je, takođe, uticao na preokret.

"Na poluvremenu je ušao i Vanja Udovičić da nas ohrabri. On je rekao da nije volio prve utakmice i apsolutno se slažem s njim. Bilo je teško, znale smo da su brze, dogovorile smo se da ne izlazimo puno, jer su one niske i nismo dobro udvajale. To smo popravile u drugom poluvremenu i zaigrale sigurnije u napadu. Srećna sam zbog prva dva boda, led je probijen, idemo dalje"
, poručila je Damnjanović.

Ona je dodala da srpske reprezentativke poštuju svakog rivala, ali da će protiv Alžira dati sve od sebe i izboriti pobjedu.



Golman Jovana Risović navela je da srpska reprezentacija u prvom poluvremenu nije igrala kako može.

"U tom periodu 'vadila' nas je Katarina Tomašević. Kasnije sam ja stala na gol da se ona malo odmori, djevojke su, pritom, dobro zaigrale odbranu i sve je krenulo kako treba. Sve je bilo super, došle su i moje odbrane, srećna sam što smo dobile utakmicu, jer je prva uvijek najteža", rekla je Risovićeva.

Bek Biljana Filipović istakla je da je tim odlično fuinkcionisao u drugom poluvremenu.

"U prvom dijelu, kao što smo i očekivale, Japanke su potvrdile da su veoma nezgodan protivnik. Igraju brzo i nama je trebalo malo vremena da se prilagodimo, na takvu odbranu ne nailazimo često, međutim, bitno je da smo u nastavku preokrenule rezultat. Najvažnija je pobjeda, idemo dalje i spremamo se za Alžir", kazala je Filipović.

Utakmica drugog kola B grupe Svjetskog prvenstva između Srbije i Alžira na programu je u nedjelju od 18 sati, takođe u Čairu.

(MONDO/Tanjug, Foto: Beta/Saša Đorđević/DS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC