• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice Srbije: Podižemo formu

Srpkinje tvrde da na Svjetskom prvenstvu iz meča u meč igraju sve bolje, drže se dogovora i znaju kako da se suprotstave sljedećem rivalu - Brazilu.

 Rukometašice Srbije: Podižemo formu Izvor: MONDO

Srbija je u drugom kolu grupe B Svjetskog šampionata za rukometašice ubjedljivo i lako stigla do trijumfa nad Alžirom - 34:14.

Selektor Saša Bošković ocijenio je poslije drugog trijumfa da na raspolaganju ima mnogo kvalitetnih igračica na svakoj poziciji.

"Mi smo ovo očekivali, igrali smo sa Alžirom na Mediteranskim igrama prije pet mjeseci i lako pobijedili. Nismo počeli meč najbolje, promašili smo opet nekoliko zicera, ali djevojke hoće i žele i to je najbitnije", izjavio je Bošković.

On je istakao da se trudi da svakoj reprezentativki Srbije pruži šansu.

"Djevojke to stvarno i zaslužuju. Mi nemamo prvu, drugu ili treću postavu, bitno je da sve igraju, da ih sve izrotiramo i ja tu vidim našu šansu u odnosu na ostale reprezentacije. Imamo dosta kvalitetnih igračica na svakoj poziciji", konstatovao je selektor Srbije.

On tvrdi da će se njegove izabranice još bolje pripremiti za narednog rivala, selekciju Brazila.

"Imamo tu sreću da imamo dobar skauting i mislim da ćemo dobro da se spremimo za Brazil. To je veoma dobra ekipa, ali mi smo možda jači u rotaciji. Imamo više kvalitetnih igračica i to je naša šansa", zaključio je Bošković.

Pivot Sanja Rajović poručila je da su svi u timu zadovoljni poslije dobrog izdanja u meču sa Alžirkama.

"Moramo iz utakmice u utakmicu da podižemo formu i to shvatimo ozbiljno, bilo koja ekipa da nam je protivnik. Spremne smo za Brazilke, biće to jako dobar meč".

Andrea Lekić smatra da se ekipa držala dogovora prije meča.

"Odigrale smo dobru utakmicu, ispoštovale smo sve, počev od kvalitetne odbrane, koja nam je omogućila lake golove. Ovakvi mečevi treba da budu recept za buduće duele na šampionatu", poručila je Lekić i dodala da očekuje da i u sljedećoj utakmici srpski tim odigra na visokom nivou.

"Naša prednost je što se Brazilke ne vraćaju kompaktno u odbranu. Mislim da bi naša dobra odbrana i polukontra trebalo da budu recept za tu utakmicu".

Jelena Erić ocijenila je da izdanje protiv Alžira treba da bude model i način za borbu protiv svih rivala.

"U pitanju je samo stav i pristup kojim smo ušli u meč. Na prvom meču protiv Japana osjetio se veliki pritisak sa svih strana, a na drugoj utakmici uspjeli da ispoštujemo sve što smo se dogovorili, mislim i na napad i na odbranu. Nije bitno što je to Alžir, ekipa koja nije iz svjetskog vrha, nama je trenutno nevažno protiv koga igramo. Bitan je način na koji ulazimo u meč. Da pružimo sve što možemo i pokažemo koliko smo raznovrsni i u napadu i u odbrani", poručila je bek srpske reprezentacije.

Srbija u trećem kolu grupe B, u utorak od 18 sati u hali Čair u Nišu igra protiv Brazila, ekipe koja je takođe ostvarila dvije pobjede na startu šampionata.

(MONDO, foto: Beta/Saša Đorđević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC