• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluci fjučers, Srpskoj teniski centar?

Turnir iz fjučers serije za teniserke od iduće godine biće igran u Banjaluci, a u 2014. bi mogla da počne i izgradnja nacionalnog teniskog centra.

 Banjaluci fjučers, Srpskoj teniski centar? Izvor: MONDO

Ovo je za "Glas Srpske" na svečanosti povodom završetka takmičarske 2013. godine izjavio predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

"Smatramo da grad na Vrbasu zaslužuje fjučers. Teniski klub Prohema iz Brčkog ispunjavao je uslove za organizaciju ovih turnira, ali nije bio u finansijskoj mogućnosti da bude domaćin dva fjučersa, dok mi nismo mogli da propustimo priliku koja nam se ukazala. TK Banjaluka biće domaćin fjučersa i on će se održati najvjerovatnije u junu iduće godine, mada termin treba da zvanično potvrdimo", izjavio je Milinović.

On je najavio mogućnost da se iduće godine krene u realizaciju projekta izgradnje nacionalnog teniskog centra.

"Postoji još dosta procedura koje moramo da ispoštujemo i dobijemo još nekoliko dozvola za izgradnju centra. Tek tada ćemo početi sa radovima. Radimo punom parom i sve ide očekivanim tokom. Ako dobijemo sve dozvole do kraja ove godine, sljedeće možemo očekivati polaganje kamena temeljca".

Prvi čovjek Saveza naglasio je da su ove godine ispunili sve ono što su obećali.

"Na kraju ove godine možemo reći da su ostvareni svi zacrtani ciljevi. Najbitnija stvar je promocija mini-tenisa jer je to proces koji smo prepoznali kao najbitniju stvar za razvoj tenisa i na tome ćemo nastaviti da radimo i iduće godine".

Kada je u pitanju saradnja sa Teniskim savezom Srbije, Milinović je istakao da je ona na visokom nivou.

"Saradnja je odlična i mi smo formirali klub u Srbiji putem kojeg učestvujemo u takmičenjima koja se tamo održavaju. Naši teniseri mogu da biraju da li da se takmiče u BiH ili Srbiji, dok mi preporučujemo jedno i drugo".

Teniski savez RS proglasio je najbolje pojedince za 2013. godinu, a ta priznanja pripala su bratu i sestri Andreju i Katarini Jokić. Najbolji igrači uzrasta do deset godina su: Đorđe Janković (TK Borac Banjaluka), Katarina Stević (Top spin Bijeljina), do 12: Vanja Dobrnjac (Borac), Lora Lazičić (Mladost, BL), do 14: Marko Pezer (Bonito Prnjavor), Marija Odžaković (Borac), do 16: Marko Pezer (Bonito), Lidija Milovanović (Borac) i do 18 godina: Aleksa Milojica ("Dr Mladen Stojanović" Prijedor).

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC