• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokić: Hoću na Aus Open, ali nije realno

Australijanka srpskog porijekla poslije dvije godine pauze vraća se tenisu u kvalifikacijama za "vajld kartu" za prvi grend slem sezone.

 Dokić: Hoću na Aus Open, ali nije realno Izvor: MONDO

Jelena Dokić ponovo izlazi na teren poslije duge pauze. Tvrdi da je prethodne dvije godine prošla kroz pravi pakao, ali da je opet spremna za borbu.

"Bila sam toliko dugo van tenisa da se osjećam kao penzionerka. Uprkos tome ne mislim da je moja karijera gotova. Iza mene su dvije užasne godine, prolazila sam kroz pakao, išla sam od doktora do doktora i na kraju sam odlučila da se podvrgnem operaciji zgloba, koja je bila vrlo složena. Uradila sam to kasno, pa je oporavak trajao dugo. Poslije svega veoma sam srećna što ću ponovo igrati takmičarski meč", rekla je Dokićeva australijskim novinarima.

Ona će sa još 15 teniserki ove nedjelje boriti na terenima "Melburn parka" za specijalnu pozivnicu organizatora Australijan Opena.

Tvrdi da se raduje što će ponovo igrati tenis, jer je u međuvremenu ostala i bez plasmana na WTA listi. Kaže da ne gaji prevelike nade da će se naći na Australijan Openu u januaru, ali će se svojski potruditi da u 2014. stigne do dobre forme i ponovo počne da igra na turnirima.

"Uvijek kada igraš imaš priliku da pobijediš, ali da budem iskrena, ove sezone mislim da su mi šanse za 'vajld kard' zaista male. Ipak, za mene je i ova prilika da se borim već pobjeda, budući da sam ne tako davno mislila da je gotovo sa tenisom".

Smatra da zapravo nije bitno da li će izgubiti ili pobijediti, već je mnogo važnije to što je opet uzela reket u ruke.

"Veoma sam uzbuđena zbog nove prilike. Nije bitno kako će se završiti meč i kakvu ću igru pružiti. Najvažnije je da sam ponovo dio teniskog svijeta, da se takmičim, da imam priliku da osjetim tu nervozu i adrenalin... Svjesna sam da će biti potrebni mjeseci mukotrpnog vježbanja da stignem do forme i dobre igre, da će biti poraza, ali sam spremna za to. Znam da moram da počnem negdje i veoma sam se radujem što ponovo igram", dodala je Dokić, koja je svojevremno zauzimala četvrto mjesto na WTA listi.

Jelena je osam puta učestvovala na Australijan Openu, a najbolje rezultate postigla je 1999. i 2000. godine kada je stigla do trećeg kola.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Al Bello)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC