• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonske sudije "uništile" Borac m:tel!

Duel banjalučkog Borca m:tel i Brest Meškova, ostala je u sjeni neviđene sudijske lakrdije u režiji Saše Krkačeva i Đoke Kolevskog.

 Makedonske sudije "uništile" Borac m:tel! Izvor: MONDO

U odgođenom meču šestog kola regionalne SEHA lige, makedonski arbitri su od samog starta jasno stavili do znanja da će biti na strani gostiju, a najbolji dokaz za to je podatak da su već u prvih 16 minuta dosudili šest sedmeraca u korist Bjelorusa, od čega čak tri u samo jednom napadu!?

Ipak, na krilima izvanrednog Marija Blaževića, Banjalučani su uspjeli da održe korak pa se na poluvrijeme otišlo sa neriješenih 17:17. Arbitri su i u drugom dijelu nastavili sa "svojim viđenjem i definicijom rukometa", svirajući sve i svašta. Svojim odlukama toliko su iziritirali više od 2.000 gledalaca da je "Borik" u više navrata grmio od skandiranja "lopovi, lopovi", prenio je list "Press RS".

Dva detalja su posebno upečatljiva, prvi kada su Borcu m:tel oduzeli loptu dosuđujući pasivnu igru i to u momentu kada su Banjalučani bili u polukontri, a vrhunac se dogodio u 48. minutu kada su, u toku tajm-auta koji je zatražio trener Brest Meškova, Željko Babić, dosudili dva minuta isključenja za Ratka Nikolića, a Srđanu Trivundži pokazali crveni karton!

Naravno, igra Borca se nakon toga u potpunosti raspala što je daleko iskusniji i, na kraju krajeva kvalitetniji, rival znalački iskoristio da do kraja, serijom 6:1, ostvari visoku pobjedu - 32:24.

Poslije utakmice mnoge stvari su postale jasnije, pogotovo kada je na vidjelo izašla prijetnja Krkačeva upućena rukometašima Borca m:tel nakon njihovih primjedbi na neke od odluka dosuđenih tokom prvog poluvremena. Tada im je arbitar, koji je sudio sa minđušom u uhu, rekao: "Tek ćete da vidite kako ćemo suditi!", a njegove prijetnje su se veoma brzo i obistinile.

Irtirao je i odnos sudija prema samom Borcu i njegovim ambicijama, pretočen u čuđenje Đoke Kolevskog, koji je izjavio: "Šta ste se toliko napalili da pobijedite?".

Isti arbitar je, iz samo njemu znanih razloga, odstranio van dvorane direktora Banjalučana, Nebojšu Golića, svojevremeno najboljeg srednjeg beka Bundeslige i standardnog reprezentativca SR Jugoslavije. Na primjedbu nakon meča da za to nije bilo potrebe, Kolevski se zapitao: "A ko je uopšte Nebojša Golić, ja ne znam ko je on!".

Ne čudi poslije svega komentar legendarnog pivota srpske reprezentacije, Ratka Nikolića, koji je, ne želeći da komentariše suđenje, kratko rekao:

"Bojim se samo da će nam rukomet uništiti ljudi koji ga nikada nisu igrali"!


(MONDO, foto: RK Borac m:tel)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC