• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BICIKLIZAM: Lens Armstrong i kupovao pobjede

Italijanski biciklista Roberto Gađoli otkrio da je poznati Amerikanac osim što je koristio doping i podmićivao rivale tokom karijere.

 BICIKLIZAM: Lens Armstrong i kupovao pobjede Izvor: MONDO

Penzionisani italijanski biciklista Roberto Gađoli objelodanio je da mu je Lens Armstrong platio 100.000 dolara 1993. godine kako bi ga pustio da pobijedi na "Trci milion dolara" u Filadelfiji.

"Armstrong mi je poklonio italijanski božićni kolač, koji se tradicionlano daje pred veliki praznik, a u kutiji stajalo i 100.000 dolara u sitnim apoenima. Objasnio mi je da se moja ekipa saglasila da ga piustim da pobijedi, pa sam shvatio da je dogovor davno postignut", izjavio je za "Korijere dela sera" Gađoli.

Armstrongu, koji je tada imao samo 22 godine i nastupao za tim Motorola, ta pobjeda bila je važna jer mu je trijumf na istoj donosio veliki džek-pot od miliona dolara, budući da je slavio i na dvije trke prije toga. Gađoliju bi taj trijumf donio mnogo manje, samo 25.000 dolara.

Armstrong je početkom ove godine javno priznao da je tokom uspješne karijere koristio nedozvoljena stimulativna sredstva, što se smatra najperfidnijim doping skandalom u istoriji sporta, nakon čega je dobio doživotnu zabranu bavljena biziklizmom, a oduzete su mu i sve osvojene nagrade, uključujući i sedam trofeja "Tur d'Fransa", kao i olimpijska medalja.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Morne de Klerk)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC