• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE: Stjepanoviću evropsko zlato

Srpski plivač trijumfovao je u trci na 200 metara letir stilom na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u danskom Herningu.

 PLIVANJE: Stjepanoviću evropsko zlato Izvor: MONDO

Velimir Stjepanović se poslije bronze na 400 metara slobodnim stilom, okitio i najsjanijim odličjem u trci na 200 metara leptir na Evropskom šampionatu u Herningu u malim bazenima.

On je u finalu zabilježio najbolje vrijeme 1:51,27 minuta.

Srebrna medalja pripala je Poljaku Pavelu Korzeniovskom sa devet stotinki slabijim vremenom, dok je bronza otišla oko vrata evropskom rekorderu Nikolaju Skvorcovu iz Rusije (1:51,62).

Stjepanović je u kvalifikacijama, koje su održane prije podne zabilježio rezultat 1:53.52 i plasirao se u finale kao šesti.

Drugi srpski plivač Čaba Silađi je u finalu trke 50 metara prsno zauzeo šesto mjesto sa vremenom 26,69 sekundi, što je za 48 stotinki bilo slabije od rezultata Slovenca Damira Dugonjića, koji je osvojio zlatnu medalju (26,21).

Srebrno odličje pripalo je Francuzu Đakomu Perezu Dortoni (26,55), dok se na najniži stepenik pobjedničkog postolja popeo Irac Beri Marfi sa svega stotinku slabijim rezultatom (26,56).

Silađi je u polufinalnoj grupi osvojio drugo mjesto u vremenu 26,81 sekundu i sa petim najboljim rezultatom plasirao se u finale.

Srpska mješovita štafeta 4×50 metara slobodnim stilom u sastavu Rebeka Repman, Radovan Siljevski, Boris Stojanović i Miroslava Najdanovski u finalu u Danskoj zauzela je osmo mjesto.

Srpski kvartet je zabilježio rezultat 1:33,62 minuta u trci u kojoj je Rusija stigla do zlatne medalje uz novi svjetski rekord - 1:29,53!

Srpska štafeta plasirala se u finale ukupno devetim vremenom ostvarenim u kvalifikacijama (1:34,16).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC