• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marović odbio kandidaturu, ali vodi VSS

Vaterpolo saveza Srbije na Izbornoj skupštini u Beogradu nije dobio predsjednika, pošto je Uroš Marović odbio kandidaturu.

 Marović odbio kandidaturu, ali vodi VSS Izvor: MONDO

Uroš Marović jeste odbio kandidaturu za predsjednika VSS, ali je prihvatio da privremeno rukovodi savezom do novog sastanka na kome će delegati doći do jedinstvenog rješenja za čelnu funkciju.

Skupština VSS trajala je gotovo dva i po sata, a prvi dio protekao je u oštrim polemikama pojedinih delegata, dok je u nastavku ipak došlo do smirivanja tenzija.

"Razumijem to što me je predložio moj matični klub Partizan, ali sam razočaran što klubovi nisu uspjeli da pronađu konsenzus. Prethodnih dana dobio sam mnogo poruka kvazi podrške, a reputacija mi ne dozvoljava da učestvujem u tim igrama. Zato je moj prijedlog da u najkraćem roku VSS organizuje novi sastanak na kojem bi bili svi relavantni vaterpolo radnici i gdje bi postigli dogovor o novom prvom čovjeku saveza", rekao je Marović.

Prije njega prethodnih dana kandidature su povukli Nemanja Marijan i Zoran Avramović.

Marovića je za vršioca dužnosti predsjednika Upravnog odbora VSS predložio prvi čovjek Skupštine saveza Živko Cvetičanin.

Delagati su na Skupštini konstatovali ostavku predsjednika VSS Zorana Babića, kao i članova UO Aleksandra Vulina, Zorana Ilića, Nikole Petrovića i Branislava Marovića.

Na insistiranje delegata Skupštine, generalni sekretar Namanja Marijan rekao je da VSS prema dobavljačima ima dug od 36.285.222 dinara.

Primjedbe na izvještaj imao je proslavljeni reprezentativac Igor Milanović.

"Ovo nije izvještaj, ovo je samo informacija o stanju. Nastavlja se lakrdija. Kada je dolazio na mjesto predsjednika, Babić je rekao da želi da pomogne vaterpolu svojim kontaktima, znanjem i ljubavlju, a onda kada je odlazio, tri mjeseca kasnije, ponovo je rekao da tim činom želi da pomogne naš sport", rekao je Milanović.

On je podsjetio da je anketni odbor utvrdio da je rukovodstvo koje je prethodilo Babiću imalo zloupotrebe i da su se nagrade dijelile bez jasnih pravila.

Predsjednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić naveo je da bi svi u srpskom vaterpolu trebalo da se stide zbog događanja u tom sportu.

"U ovom trenutku nemamo, uz svo uvažavanje Marovića, ozbiljnog kandidata za stalnog predsjednika. Ova skupština nije trebalo da se održava, jednostavno dok ne nađemo čovjeka za to mjesto, sve ovo djeluje kao da je na silu", rekao Jelenić.

Bivši generalni sekretar VSS Marko Stefanović istakao je da ne postoji idealno rješenje u ovom trenutku.

"Nalazimo se pred kolapsom za koji ćemo svi biti krivi. Ako se ovako nastavi nećemo preživjeti ni zimu, nema Deda Mraza koji će da dođe sa džakom para"
, zaključio je Stefanović.

(MONDO, Foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC