• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP): Srbija srušila i Norvežanke!

U četvrtfinalu Srbija sjajnom igrom u drugom poluvremenu savladala aktuelne svetske i olimpijske šampione sa 28:25. Za finale sa Poljskom u petak.

  RUKOMET (SP): Srbija srušila i Norvežanke! Izvor: MONDO

Rukometašice Srbije učinile su ono o čemu su i najveći optimisti samo sanjali - pobijedila je aktuelne svjetske i olimpijske šampionke, selekciju Norveške sa 28:25 (15:16) i izborila plasman u polufinale Svjetskog šampionata.

Izabranice Saše Boškovića do velikog trijumfa stigle su zahvaljujući fantastičnoj igri u drugom poluvremenu. One su serijom 11:2, koja je počela u 36. minutu, u potpunosti zaustavile sjajnu ekipu Torira Hergeirsona, načinile preokret, stigle od 16:21 do 27:23 i praktično "strpale u džep" odličnu Loke i ekipu.

Koliko je srpski tim, koji su predvodile sa po osam pogodaka Sanja Damnjanović i Dragana Cvijić (igrač utakmice sa stoprocentnim šutom 8/8), bio superioran najbolje govori podatak da su Norvežankama, koje su bile najbolje na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu i druge na Evropskom šampionatu za 20 minuta dozvolile da postignu samo četiri pogotka.

A tim Saše Boškovića dobro je i započeo meč pred nešto više od 16.000 gledalaca u Kombank areni, golom Andree Lekić, ali je vrlo brzo Katrin Lunde potvrdila zbog čega je među najboljim golmanima svijeta.

Ona je u prvih šest minuta odbranila sedmerce Lekićevoj i Sanji Damnjanović (ukupno tri u prvom poluvremenu), a poslije 10 minuta već je imala sedam uspješnih odbrana. Za to vrijeme Loke, Breivang i Suland sa uspjehom su završavale napade, što je Norvežankama donijelo i prvu osjetniju prednost - 6:3.

Iskusna ekipa selektora Torira Hergeirsona uspevala je da održava prednost od tri do četiri pogotka (imale i 11:6 u 22. minutu). Uprkos vođstvu rivala, srpski tim ne da se nije predavao, nego je bio sve agilniji, a podrška sa tribina samo im je dodatno dala snagu.

To je rezultiralo približavanju našeg tima na 10:12, a onda u finišu prvog poluvremena Damnjanović je dovela Srbiju i na korak od izjednačenja (12:13) i tu razliku su zadržale do isteka 30. minuta, zahvaljujući "bombi" Andree Lekić neposredno pred posljednji zvuk sirene.

Na početku drugog dijela igre Norvežanke su nanizale tri gola, brzo su stigle i do "plus pet", ali je onda srpska mašinerija krenula da melje.

Norvežanke su nadigrane, Srbija slavi i sprema se za još važniji i možda i teži duel, u petak u polufinalu od 20.15 časova protiv Poljske, koja je u četvrtfinalu iznenadila Francuskinje.

NOVI SVJETSKI REKORD

Meč u Kombank areni između Srbije i Norveške biće upisan u rukometnu istoriju. Naime, sa prisutnih 16.028 gledalaca postavljen je novi svjetski rekord kada je u pitanju posjeta na jednom meču rukometašica.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC