• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice: Dođite, da nas bude 20.016!

Sjajne rukometašice Srbije pozivaju navijače da ispune "Arenu" u petak, pa da njih 16 napravi novi podvig - plasman u finale Svjetskog prvenstva!

  Rukometašice: Dođite, da nas bude 20.016! Izvor: MONDO

Još dva koraka do ostvarenja sna - titule prvaka svijeta u rukometu.

A, Srbiji je ovo prvo pojavljivanje na Mundijalu od osamostaljenja. Prije toga, nekadašnja zemlja, SFRJ, bila je prvak planete samo jednom, 1973. godine.

Malo ko je vjerovao da je to moguće, ali kada su srpske junakinje zaređale pobjede nad Danskom, Južnom Korejom i konačno svjetskim prvakom Norveškom, pred rekordnih 16.028 navijača u "Kombank areni", Srbija je počela da priča o rukometu, Srbija je počela da sanja medalju.

Sada, kada nas od toga dijele samo još dva koraka, rukometašice pozivaju navijače da u petak od 18 časova dođu u "Arenu" u još većem broju, kažu "da nas bude 20.000", pa da njih 16 što lakše pobijede Poljakinje i plasiraju se u veliko finale.

"Ponosan sam na naše navijače. Znam da oni ne mogu da daju golove - to mogu samo djevojke na terenu, i ne mogu da brane, što može samo Kaća, ali oni su naša velika snaga. Važan faktor biće i publika od koje očekujem još jedan rekord u posjećenosti. Publici dugujemo ogromnu zahvalnost, jer nas je nosila i u Nišu i ovdje u Beogradu", poručio je Bošković.



Rukometni savez Srbije objavio je u četvrtak da će ulaznice za oba polufinalna duela koštati samo 300 dinara (manje od tri evra). Od 18 časova sastaju se Srbija i Poljska, a od 20.45, Brazil i Danska. Kuriozitet je da je srpski selektor Bošković jedini selektor u polufinalu koji nije - Danac.

"Osjećam se usamljenim protiv tri sjajna Danca koji vode Poljsku, Dansku i Brazil. Čestitam im na pokazanoj vrhunskoj stručnosti u vođenju ovih selekcija", rekao je Bošković.

On je pohvalio ekipu, koja se nijednog trenutka nije predavala u meču sa favorizovanim Norvežankama...

"Protiv Norveške smo dobili izgubljenu bitku i to upravo zahvaljujući našem stavu da ne pokleknemo ni onda kada je najteže. Kada gubite, ne treba da klonete duhom, i obratno, kada pobjeđujete ne treba mnogo da uzletite. Upravo ta filozofija krasi naše djevojke", rekao je Bošković.

On je istakao da je najbitnije da Srbija iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje.

"Pred nama je veoma teška utakmica protiv Poljske, ali vjerujem da možemo da savladamo i ovu prepreku", poručio je Bošković.



Fantastična Katarina Tomašević, koja je omađijala srpski gol, kaže:

"Utisci se još nisu slegli, stvarno je bila fantastiča utakmica protiv Norveške. Prepuna Arena, publika nam je dala vjetar u leđa, dva puta smo sa 'minus 5' uspjele da preokrenemo rezultat. Dosta smo iskusnije, zrelije, čeka nas Poljska. Ne smijemo da se opustimo, samo smireno i hladne glave. Računam na pobjedu i Dansku u finalu".

Jelena Nišavić rekla je:

"Zaista fantastiča utakmica, odličan osjećaj nakon pobjede. Na terenu ne čujem ništa što dolazi sa strane, skoncentrisana sam na meč, ali sam se nekoliko puta naježila. Publika je bila taj igrač više, i pomogla nam da pobijedimo Norvešku. Drago mi je što smo uspjeli da prekinemo njihovu dominaciju. Ne poznajem ekipu Poljske, sigurna sam da su dobre čim su stigle dovdje. Dobile smo samopouzdanje i zahvaljujući poblici idemo korak po korak ka medalji. Sutra ćemo dati svoj maksimum".

Selektor poljske ženske rukometne reprezentacije Danac Kim Rasmusen rekao je da očekuje izuzetno tešku utakmicu protiv Srbije u polufinalu prvenstva svijeta.

"Očekujem fantastičnu i tešku utakmicu protiv srpskog tima, prije svega zbog publike koja je pokazala da može da bude vjetar u leđa svom timu", rekao je Rasmusen na konferenciji za novinare u "Kombank areni".

On je naglasio da je atmosfera u njegovom timu odlična i da će se upravo tim "oružjem" boriti za palsman u finale.

"Važno je da smo izgradili pobjednički mentalitet koji nam omogućava da vjerujemo da možemo da pobijedimo svakog protivnika", rekao je Rasmusen.

Selektor Polsjke istakao je da se nada da će se Poljskoj isplatiti tri godine teškog rada i da će prvi put u istoriji osvojiti medalju na šampionatima svijeta.

(MONDO, Foto: Tanjug/Dragan Stanković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC