• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rozberg na Twitteru: Treba mi toalet papir!

Niko Rozberg imao je đavolsku sreću! Pri brzini od 320 km/čas pukla je guma na njegovom bolidu i prošao je nepovrijeđen.

 Rozberg na Twitteru: Treba mi toalet papir! Izvor: MONDO

Testiranje novih "Pirelli" guma za sezonu 2014 u Formuli 1, umalo nije došlo glave mladom pilotu Mercedesa Niku Rozbergu.

Njemu je na pisti u Bahreinu, pri brzini od 320 kilometara na čas eksplodirao pneumatik, što je "lansiralo" bolid van staze, ali je Nijemac finskog porijekla i "plave vozačke krvi" (otac Keke Rozberg bio je šampion Formule 1982) srećom ostao nepovrijeđen.

Javnost za ovaj incident nije mogla da zna sve dok se Rozberg nije oglasio na svom Twitter nalogu, gdje je napisao šta se dogodilo i potom objasnio koliko se uplašio:

"Zahvaljujući tome, bio mi je potreban toalet papir".



Ipak, ovaj "tvit" obrisan je kasnije, ali je ostao "printscreen" kao svjedok cijelog događaja, koji je bacio novu ljagu na italijansku fabriku "Pirelli", koja je prošle sezone kao jedini dobavljač timova Formule 1 trpjela velike kritike zbog kvaliteta proizvoda.

Testiranje u Bahreinu prošlo je bez kamera i foto aparata iz prostog razloga što tim Mercedesa i dalje nije javno predstavio svoj novi model, za sezonu 2014. Svi bolidi Formule 1 prvi put od nastanka ovog kultnog takmičenja imaće naredne godine turbo agregate zapremine svega 1,6 litara.

U FIA se nadaju da će ovaj ozbiljan "reset" pravila prekinuti apsolutnu dominaciju Sebastijana Fetela i Red Bula, koji su manje-više ubjedljivo došli do četiri uzastopne titule prvaka svijeta. U dvije od te četiri sezone, rivali su ostajali bez šansi za titulu skoro pa na pola sezone.

A da su Red Bulovi rivali ozbiljno shvatili ovaj novi početak u F1, govori i vijest da je Mercedes "uzeo" dvojicu vodećih inženjera Red Bula. Na novom bolidu Mercedesa radiće Mark Elis i Džil Vud, koji su bili prvi saradnici šefa inženjerskog tima austrijske ekipe, Adrijana Njuvija.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Lennart Preiss)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC