• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak - Beker odgovor na Marej - Lendl?

Novi trener Novaka Đokovića, slavni njemački teniser Boris Beker, u intervjuu za BBC Sport otkrio je detalje pregovora sa srpskim teniserom.

  Novak - Beker odgovor na Marej - Lendl? Izvor: MONDO

Bilo je prilično neočekivano:

"Boris Beker novi je trener Novaka Đokovića".

Ova vijest probudila je iz zimskog sna svjetski tenis, koji se prilično lijeno kretao ka početku sezone 2014.

Beker, koji se od završetka trofejne karijere nije bavio trenerskim poslom, u petak je dao intervjuu britanskom javnom servisu u kojem je otkrio kada i kako je došlo do prvog kontakta između Đokovića i njega. Nijemac je rekao da je telefonski poziv uslijedio poslije finala US Opena, u kojem je Đoković bio poražen od najvećeg rivala, Rafaela Nadala, što je kasnije dovelo do gubitka "Broja 1".

Nole je definitivno izgubio prvu poziciju tokom azijske turneje, odakle je i okrenuo Bekerov broj.

"Novak i njegov menadžer pozvali su me u oktobru, dok je on igrao na turniru u Pekingu. Iskreno, bio sam iznenađen. Nisam očekivao taj poziv. Ali, u isto vreme bio sam veoma počastvovan", rekao je Beker.

BBC podsjeća da je Đoković sa Marjanom Vajdom osvojio šest gren slemova i da će sa Bekerom, kao prvim trenerom, prvi put nastupiti na Australijan Openu, koji počinje 13. januara.

Beker je rekao da je mnogo puta razgovarao sa Đokovićem između prvog kontakta i defnitivnog dogovora da postane njegov prvi trener.

"Ovo nije posao koji se radi s pola srca. To ne bi bilo fer ni prema njemu, ni prema meni. Ako se upuštate u ovako nešto ili idete skroz do kraja i posvećujete se tome svim srcem ili ne ulazite uopšte u posao".


Beker je potom otkrio šta je bilo presudno...

"Rekao sam Novaku da želim da se sretnemo da vidim koliko zaista želi da se ta saradnja dogodi. Rekao sam mu da želim da vidim u kojoj mjeri gori vatra u njemu, koliko je strasti ostalo u njemu i, na kraju, šta ja mogu da mu pružim".

Uprkos tome što je osvojio sedam titula u 2013. godini i što je savladao Endija Mareja u finalu Australijan Opena, Đoković je izgubio prvo mjesto na ATP listi dijelom i zbog poraza u finalima Vimbldona (Marej) i US Opena (Nadal).

"Imao je nekoliko teških poraza ove godine u finalima gren slem turnira, a on to nije lako podnio, jer je rođeni pobjednik, jer očajnički želi da pobjeđuje na najvećim turnirima i zasluži što višu poziciju u knjizi zvanoj 'Istorija tenisa'", dodao je Beker.

"Pored činjenice da je Nadal preuzeo prvo mjesto i da je Marej podigao nivo igre, evidentno je bilo da je Novak malo zaostao. Pričam o detaljima, ali oni odlučuju. Nedostajalo mu je nekih pet ili deset odsto onoga što je imao prethodnih sezona. Odlučio je da mu je potrebno da uz njega bude neko ko je to preživio i bio u njegovoj poziciji i tu sam nastupio ja".


Autor intervjua na BBC primećuje da je Đoković angažovanjem Bekera odgovorio Mareju, koji je napravio veliki napredak od kada je započeo saradnju sa takođe legendarnim teniserom, Ivanom Lendlom.

Beker je tri puta pobjeđivao Lendla u gren slem finalima!

"Kada je Ivan dobio posao u Endijevom timu, pomislio sam zbog čega je današnjim zvijezdama svjetskog tenisa bilo potrebno toliko vremena da shvate da razgovorom sa legendama ovog sporta mogu mnogo da nauče",
rekao je Beker.

"Postoji generacija igrača koja je zaista promijenila tenis kao igru i način na koji smo mi igrali 80-ih godina ne razlikuje se previše od današnjeg tenisa".

Sezona počinje uskoro. Ne samo Đokovićevi navijači, svi su nestrpljivi da vide šta će se izroditi iz ove saradnje.

(MONDO, Foto: Tviter/TheBorisBecker)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC