• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Srećan sam što sam bio dio Borca

Ratko Nikolić napustio je RK Borac m:tel i Banjaluku, klub i grad koje je, kako kaže, zavolio. "Borac je na pravom putu", poručio na odlasku.

 Nikolić: Srećan sam što sam bio dio Borca Izvor: MONDO

Bivši kapiten repretentacije Srbije Ratko Nikolić, nije dugo nosio dres banjalučkog Borca, ali se njegov kratkotrajni angažman pokazao kao pun pogodak.

Borac m:tel je sa njim počeo da pruža odlične igre, krenuli su i dobri razultati, a publika u gradu rukometa se ponovo vratila u dvoranu Borik.

Došlo je vrijeme za neminovni rastanak, a Nikolić u razgovoru za MONDO kaže da je iz Borca otišao srećan što je bio dio te priče iako nije mnogo znao o ekipi kada je prihvatio poziv da dođe u Banjaluku.

"U Banjaluku sam došao na poziv svog velikog prijatelja Neše Golića jer sam čekao angažman za Katar, ali to se nešto odužilo i uslijedio je Nešin poziv jer mu je trebala moja pomoć na neki način, što na terenu što van terena. Iskreno, nisam znao kakva je ekipa u pitanju, znao sam par igrača, Blaževića, Obradovića, Trivundžu i Igora, ostali su za mene bili nepoznanica ali mogu da kažem da sam vrlo prijatno iznenađen. Ima tu dosta kvalitetnih mladih igrača koji su velika perspektiva i uz pomoć ovih iskusnijih igrača, možda i uz moju pomoć, pokazali smo da niko ne može lako da nas dobije“, kaže Nikolić.

RK Borac m:tel je u teškoj situaciji, uprava kluba bori se da riješi nagomilane probleme nasljeđene od bivše uprave, ali Nikoilić ističe da je Borac na dobrom putu.

„Što se tiče kluba mislim da je Borac na pravom putu, došli su pravi ljudi, sigurno u skorijoj budućnosti Borac će stati na noge i biti ono što zaslužuje da bude“, istakao je Nikolić.

Njegov dolazak u Banjaluku bio je pun pogodak i probudio je možda pomalo uspavanu tukometnu publiku u Banjaluci.

"Banjaluka poznaje rukomet, to je rukometni grad i sigurno je da je trebalo da se desi nešto da se privuče publika. Dobri rezultati i dobre igre Borca su privukle beliki broj gledalaca što se vidjelo na posljednjih par utakmcia i vidi se da Borac zaslužuje jedan kvalitetni rukometni klub jer Banjaluka poznaje rukomet, voli rukomet i zadodoljstvo mi je što sam bio dio tog tima i što sam mogao da pomognem. Bilo mi je fenomenalno u Banjaluci, jako mi je žao što je to kratko bilo, zavolio sam taj grad, te ljude i momke iz ekipe, fenomelnalno sam se osjećao, to se moglo da primijeti i na utakmicama jer kada se osjećam dobro, pružam i dobre partije", rekao je Nikolić.

Iskusni pivotmen odličnim igrama u dresu Borca privukao je pažnju nekoliko klubova i očekuje da vrlo brzo dogovori novi angažman.

"Ima par ekipa sa kojima sam u pregovorim tako da očekujem ovih dana da se to realizuje i očekujem da se realizuje kako sam ja planirao, ima dve-tri ekipe tako da ću znati na koju ću stranu. Ostaću u Evropi, iako sam planirao da idem u Katar, sada su se okrenule neke stvari i ostaću u Evropi sigurno još godinu dana", rekao je Nikolić.

"UGLEDAJTE SE NA SRPSKE RUKOMETAŠICE"



Ženska rukometna reprezentacija Srbije večeras od 20.00 časova boriće se u beogradskoj Areni protiv Poljske za plasman u finale Svjetskog prvenstva i to na svom prvom učešću na svjetskim šampionatima od osamostaljenja Srbije.

Ukoliko uđu u finale, biće to ostvarenje sna, ali i ako ne uspeju izabranice selektora Saše Boškovića uradile su veliku stvar na kojoj mnogi mogu da im zavide.

S tim se slaže i Ratko Nikolić, koji je oduševljen srpskim rukometašicama, za koje kaže da trebaju da budu uzor mnogima jer su pokazale kako se igra za Srbiju.

"Ovo je veliki uspjeh za ženski rukomet. Ja sam oduševljen djevojkama, kako se bore, kako igraju. Drago mi je što je beogradska publika pružila veliku podršku rukometašicama jer one to zaslužuju svojom borbenošću. Već ulaskom u polufinale one su napravile veliki uspjeh, ali iskreno nadam se da će napraviti korak više i uzeti jednu od medalja jer stvarno to zaslužuju, jer su pokazale i kvalitet, i borbu i želju i iskren da budem, mnogi bi mogli da se ugledaju na njih kako se bori i kako se igra za svoju zemlju“, rekao je Nikolić .

Nikolić upozorava da u najvažnijem meču, večeras protiv Poljske, djevojkama neće biti lako, ali da je ipak optimista.

"Današnja utakmica je posebna priča, igra se za finale, mislim da smo već napravili veliki iskorak pobjedom nad Norveškom, ali u ovo današnje vrijeme nema lakih protivnika. Međutim, ja sam optimista, biću uz djevojke i nadam se da ćemo slaviti“.


Da li će uz djevojke biti u Areni ili će utakmicu pratiti preko TV-a još ne zna... Ali ima dobro opravdanje ako ga ne bude na tribinama.

"Planirao sam da idem u Arenu, ali još razmišljam da li da krenem. Dosad ih nisam gledao uživo, već preko TV-a i pobjeđivali smo, plašim se ako odem da ćemo da izgubimo. Ne želim da budem maler, ali sigurno je da sam uz njih“, poručio je Nikolić.

On je nekada u dresu reprezentacije gospodario na liniji šest metara, a u velikoj pobjedi Srbije nad Norveškom u četvrtfinalu to je činila pivotmen Dragana Cvijić postigavši osam golova iz isto toliko pokušaja i oduševila tako sve u Srbiji, pa i Nikolića.

"Draganu pratim odavno, ona je veliki talenat, veliki potencijal i vidi se da je nedostajala prošle godine ovoj reprezentaciji. Tu je i Rajović i ostale djevojke, ali ona me oduševila svojom borbenošću, harizmom, ona diže publiku. Volim kad pivotmen rješava utakmicu, to mi je nekako, vjerovatno jer je to moja pozicija pa volim kada pivotmen rješava utakmicu, a evo Drgaana je pokazala da imamo i u ženskoj konkurenciji kvalitetnog pivota“, dodao je Nikolić.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: RKBorac/Duško Babić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC