• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srbiji "desetka" za ulogu domaćina

Čelnici IHF odali Srbiji priznanje za dobru organizaciju Svjetskog prvenstva. Brazil trese rukometna euforija.

 RUKOMET: Srbiji "desetka" za ulogu domaćina Izvor: MONDO

Još jedan takmičarski dan ostao je do završetka Svjetskog rukometnog prvenstva za žene u Srbiji. Zastava će se spustiti poslije finala u Kombank areni, u kojem će se za tron boriti Srbija i Brazil.

Vrijeme je za sumiranje rezultata.

Čelnici Svjetske rukometne federacije (IHF) i organizatori Mundijala zadovoljni su odrađenim poslom. Zaključak je da je Svjetsko prvenstvo organizaciono i takmičarski bilo fantastično odrađeno.

"Zadovoljstvo je biti u Srbiji i nadamo se da će preostala dva meča ići u istom smjeru kao oni do sada. Nadam se da će ženski rukomet nastaviti da se promoviše u svijetu, to nam je veoma važno", rekao je predsjednik IHF Hasan Mustafa na završnoj konferenciji za novinare u beogradskoj Areni.

Mustafa se zahvalio i medijima, koji su kako je naveo "radili dan i noć" da pokriju ovo veliko takmičenje.

"Nikada nismo imali ovako veliko interesovanje, da li su u pitanju navijači u hali ili televizijski gledaoci - 140 zemalja gledalo je utakmice i to je rekord", kazao je Mustafa i zahvalio se Vladi Srbije na velikoj podršci.

Na njegove riječi nadovezao se i novinar iz Brazila, koji je otkrio podatak da je dosadašnje nastupe Brazilki na šampionatu pratilo oko 10 miliona ljudi i da će ta cifra znatno biti uvećana poslije finala.

"Svi mediji u Brazilu okrenuti su rukometu i svi ističu da je Brazil danas zemlja rukometa", rekao je on.

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović ocijenio je da će ženski dio tog sporta biti u velikom pomaku u pojedinim zemljama, uključujući i njegovu.

"Ovo prvenstvo je išlo pod motom 'Rukomet za ceo svet' i mi smo željeli da to ne bude samo igra na terenu, već praznik rukometa. Promovisali smo i afirmisali različitosti ljudi, kontinenata, ekipa, ali i organizovali bezbroj promocija prije i tokom prvenstva", kazao je Marjanović.

Prvi čovjek srpskog rukometa naveo je da će finalnoj utakmici prisustvovati predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i članovi Vlade predvođeni premijerom Ivicom Dačićem.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da se posebna zahvalnost duguje organizacionom timu IHF-a, koji je Srbiji dodijelio takmičenje na kojem je imalo šta da se nauči.

"Tačno 1.375 volontera je radilo na ovom prvenstvu i zaista sam zadovoljan poslom koji smo obavili".

Član Izvršnog odbora IHF-a Sandi Šola rekao je da je Svjetsko prvenstvo bilo fascinantno.

"Ova lijepa priča počela je prije nekoliko godina i završila se fascinantno. Prvenstvo je uspjelo i organizaciono i takmičarski. Ljestvica je podignuta na viši nivo, bilo je zadovoljstvo raditi ovde", poručio je Šola.

U nedelju uveče će Hasan Mustafa zajedno sa ministrom omladine i sporta Srbije Vanjom Udovičićem dodijeliti zlatne medalje, srebrne Šola i Marjanović, a bronzane Đurković i predsjednik takmičarske komisije IHF-a Leon Kalin.

Idealni tim šampionata biće poznat u poluvremenu finalne utakmice.
(Vladimir Sukdolak:Foto:RSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC