• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužne, a srećne!

Srbija je stala u finalu i nije uspjela da se okiti zlatom na Svjetskom prvenstvu. Brazil je bio bolji. Osjećanja rukometašica bila su pomiješana.

 Tužne, a srećne! Izvor: MONDO

Korak do sna...

Toliko malo falilo je srpskim rukometašicama da osvoje zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu i da na najbolji mogući način spuste zavjesu na planetarni šampionat, koji je u protekle dvije nedjelje održan u Srbiji, a svoju završnicu doživio u Kombank areni.

Preko 20.000 navijača došlo je da podrži junakinje nacije. Igrama u prethodnim utakmicama zaslužile su da najveća dvorana na Balkanu u nedjelju popodne "gori" zbog njih.

Ali, za zlato nije bilo više snage. Brazilke su bile bolje i zasluženo pobijedile. Međutim, srebro oko vrata za Srbiju, a posebno za djevojke koje su ga iskovale, ima poseban sjaj.

Bile su tužne, ali i srećne... Njihove emocije teško je opisati.

Katarina Tomašević:

"Osjećanja su pomiješana... Tužne smo jer nismo uspjele da osvojimo zlato pred ovom divnom publikom, a sa druge strane smo presrećne zbog osvojenog srebra. Pokušaćemo da Brazilkama vratimo u Riju, na Olimpijskim igrama".

Jovana Risović:

"Napravile smo dosta grešaka u napadu i u odbrani nije sve funkcionisalo na početku... Ipak, ovo srebro sija kao zlato. Bolji početak naše generacije nismo mogli da zamislimo".

Jelena Nišavić:

"Žao mi je što nismo uspjele da Svjetsko prvenstvo završimo pobjedom i zlatnom medaljom, ali i ovo je veliki uspjeh. Kada sam ušla u Arenu i vidjela kakva nas podrška čeka, bila sam ubijeđena da je zlato naše. Nažalost, nije bilo tako...".

Biljana Filipović:

"Bile smo u naletu, pobijedile smo Južnu Koreju, Norvešku, Poljsku, očekivala sam i ovu pobjedu. Međutim, Brazil je zasluženo slavio, ne leži nam njihova igra i u ovom trenutku su bile bolje".

Jelena Erić:

"Povlačim se u maju mjesecu, ali ako selektor bude smatrao da sam mu potrebna – tu sam. Odazvaću se pozivu".

Sanja Damnjanović:

"Definitivno smo presrećne, u šoku smo, malo nas boli, ali za dva-tri dana kada se osvijestimo vidjećemo da je ovo veliki uspjeh. Bile su bolje za dlaku i treba im čestitati".

Suđenje?

"Nemam riječi za sudije iz Španije, kada smo vidjele da oni sude znali smo da nam neće prijati. Ne kažem da su navijale za protivnika, ali za ono što su radile nemam riječi... Dva puta po dva minuta u ključnim trenucima, pa penali kada ih pustimo...".

Publika?

"Nemam riječi... Bila sam dio velikih rukometnih događaja, ali ovo nikada nisam osjetila. Ovo je nešto što se pamti. Hvala Beogradu i cijeloj Srbiji", istakla je Sanja Damnjanović.

Ceca Ognjenović se oprostila od rukometa
"Žao mi je što smo izgubili, ali sam ponosna. Poželjela bih svakom sportisti da na ovakav način završi karijeru", poručila je srpska rukometašica.

(Vladimir Sukdolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC